El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Núria Marín reclama respostes efectives per incentivar la contractació de persones més grans de 45 anys

El II congrés sobre atur i ocupació pretén promoure iniciatives per aconseguir la reinserció laboral d'aquest col·lectiu

congrs-ocupaci

congrs-ocupaci

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

L’Hospitalet de Llobregat s'ha convertit per segon any consecutiu en la seu de debat sobre l'ocupació de les persones més grans de 45 anys. La ciutat ha mantingut una taxa total d'atur de més del 15 per cent al llarg de la crisi, una xifra que augmenta en el col·lectiu de més grans de 45 anys.

És per això que l'alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, reclama a les administracions competents implicació "per donar respostes efectives a aquesta situació a través de mesures que incentivin la contractació de persones més grans de 45 anys", un col·lectiu sovint amb poca formació i amb poques possibilitats de tornar al mercat laboral si han perdut el seu treball.

L'ATUR, PRINCIPAL PROBLEMA FAMILIAR

Marín també ha dit que el consistori fa un gran esforç en diferents àmbits acompanyant les famílies que actualment passen per situacions econòmiques difícils "degut a l'atur, que suposa el principal problema".

Amb el lema 'L'experiència és un valor. No t'ho perdis', aquest congrés té com a objectiu compartir un espai d'experiències per promoure noves iniciatives destinades a impulsar l'ocupació del col·lectiu de persones parades de més de 45 anys.  

Notícies relacionades

En la jornada participen, entre altres, Valeriano Gómez, exministre de Treball i Immigració, i Rafael Ribó, Síndic de Greuges. Al llarg de la jornada, es durant a terme ponències i taules rodones en les quals participen experts en inserció laboral, representants d'associacions de persones desocupades de més de 45 anys de tot l'Estat i de sindicats i empreses, entre altres.

Més notícies de L’Hospitalet