El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Constitució del nou Ajuntament

Marín: "Treballaré de manera honesta i transparent"

Núria Marín (PSC) torna a ocupar l'alcaldia de l'Hospitalet sense firmar cap pacte de govern amb les altres formacions

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, durant el seu discurs d’investidura d’aquest migdia.

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, durant el seu discurs d’investidura d’aquest migdia. / AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET

2
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / L'Hospitalet de Llobregat

La socialista Núria Marín ha sigut nomenada alcaldessa de l’Hospitalet en l'acte de constitució de la nova corporació municipal que ha tingut lloc aquest migdia. Marín, que no ha arribat a cap acord amb la resta de forces per obtenir la majoria, ha sigut nomenada amb el suport dels 11 regidors del PSC i governarà en minoria (la majoria se situa en els 14 regidors).

En el seu discurs com a alcaldessa, Núria Marín ha reafirmat el seu compromís: "La meva manera d'entendre la política i de fer política al servei a la ciutadania. De manera honesta i transparent".

Marín s'ha dirigit als regidors demanant "que treballem lleialment per l'Hospitalet, pels interessos de tota la ciutadania. I que ho fem dignificant la política”.

Segons la nova alcaldessa, "la ciutadania ha parlat a les urnes i, amb el seu vot, ens ha demanat que fomentem la unió, no la separació. Que no dividim els ciutadans en bàndols, que integrem i sumem".

Eixos clau del nou mandat

El full de ruta del nou equip de govern és “clar” i Marín confia a “arribar a acords sumant en la mateixa direcció”.

Com a prioritats ha destacat, entre altres, garantir els drets bàsics de la ciutadania; lluitar contra l'especulació i les vivendes buides; recolzar la dependència; fomentar l'accés en igualtat a la cultura i l'esport com a elements per a la creació i el foment de valors, i atraure empreses i generar ocupació.

Núria Marín ha defensat el paper de l'Hospitalet com a segon motor de l'economia de Catalunya: "Ara no només s'ha de consolidar aquesta posició, sinó potenciar-la. Buscant aliances estratègiques amb el sector cultural, amb el sector biomèdic i amb el sector tecnològic. Aprofitant les potencialitats i els motors de l'Hospitalet com la Fira de Barcelona i el seu entorn. I contribuir a la sortida de la crisi amb projectes estratègics per a la ciutat i per a Catalunya".

L'educació seguirà sent un àmbit prioritari en el següent mandat i Marín ha insistit a tornar a demanar “a la Generalitat que no s'oblidi de les seves obligacions i competències". En aquest sentit ha recordat que està pendent la construcció dels nous edificis de les dues escoles que estan en barracons, i les inversions necessàries a les cinc escoles de la ciutat que tenen els edificis sense les condicions adequades per fer classe.

A més de l'educació i la sanitat pública, Marín també s'ha compromès a impulsar un pacte polític i ciutadà per desenvolupar les infraestructures estratègiques vitals per al futur de l'Hospitalet i de Catalunya: la línia 9, l'accessibilitat de l'estació de Bellvitge, el soterrament de les vies del ferrocarril i l'estació central de la Torrassa".

L'alcaldessa també ha fet una crida a la ciutadania per fer de l'Hospitalet un gran espai de convivència i per treballar amb consens i diàleg, amb les entitats i també amb els grups polítics municipals.

El consistori més fragmentat de la història

Dels 27 regidors que formen el nou ple de l’Hospitalet, 15 entren per primera vegada a l'Ajuntament, que serà el més fragmentat de la història de la democràcia.

Notícies relacionades

El Govern municipal de la segona ciutat catalana està format per vuit forces polítiques diferents: el PSC (amb 11 regidors); Ciutadans (s'estrena amb 4 regidors com a segona força); el Partit Popular (3); Canviem L’H (3); ERC (que recupera la representació amb 2 regidors); Guanyem L’H (2); Convergència i Unió (manté un regidor) i la CUP, que també s'estrena amb un.

Més notícies de L’Hospitalet

Temes:

Núria Marín