El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Al Centre d'Art Tecla Sala

El TPK de l'Hospitalet reuneix 200 artistes en una exposició

La mostra 'Cafè Europa - La metàfora com a resistència' pren el continent europeu com a espai comú de creació i es podrà visitar fins al 15 de juliol

La mostra ’Cafè Europa - La metàfora com a resistència’ es podrà visitar fins al 15 de juliol.

La mostra ’Cafè Europa - La metàfora com a resistència’ es podrà visitar fins al 15 de juliol. / TPK

2
Es llegeix en minuts
Q.F. / L'Hospitalet de Llobregat

El Centre d’Art Tecla Sala allotja des d'avui l'exposició ‘Cafè Europa – La metàfora com a resistència’, organitzada per TPK, amb els projectes de professors, alumnes, artistes residents i convidats. En la mostra que el TPK munta cada any al finalitzar el curs, el Solstici, aquest any s'ha convidat artistes i col·lectius que han col·laborat amb el centre des que es va fundar, fa 37 anys.

Uns 200 artistes participen en aquesta mostra amb els seus projectes artístics (pintures, dibuixos, fotografies, escultures i vídeos). La intenció és complir amb un dels objectius fundacionals del TPK: fer de la cultura un espai de creació i de pensament col·lectiu a partir de la realització personal com a individu.

Per al TPK, aquest espai comú de creació és Europa i, per presentar l'exposició, utilitzen una cita de l'escriptor i crític George Steiner: "Europa és sobretot un cafè ple de gent i paraules, on s'escriu poesia, es conspira, es filosofa; aquest cafè és inseparable de les grans empreses culturals, artístiques i polítiques de l'Occident”.

En aquest ‘Cafè Europa’ el TPK ha convidat els artistes i els col·lectius de diferents països amb què ha col·laborat al llarg de més de tres dècades. En l'exposició hi haurà treballs dels grups Xina Art de Barcelona, Transfo de Lió, 4 Barbier de Nimes, 5 Orte de Colònia i Meno Parques de Kaunas. Amb tots ells ha creat el grup de treball i intercanvi d'idees KanibalHòpox.

A l'exposició s'hi afegiran altres grups amb què el TPK coincideix en postulats artístics, com GEIP 21 (Grup d’Estètica i Política), Cuini Amelio i Héctor Navarrete, de Berlín; Deborah AuquéCurtis Krónia, de l’Hospitalet, i Ly Sakató PolavokaRosa la del NovecientosSatèl·lits i PlanetesCarlez AzcónDaniel OrvizLupe Capell i Arnau Bellavista, de Catalunya.

El TPK es va fundar en l'any 1977. El 1982 es va crear el col·lectiu TPK, dedicat a la creació artística i a la investigació pedagògica. El 1992 s'instal·la al recinte del  Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, un espai que li permet portar a terme un projecte de difusió de l'art contemporani molt més ambiciós basat en la formació, la creació, la producció i la difusió.

Notícies relacionades

Al llarg dels anys, el TPK ha desenvolupat una xarxa de relacions amb diversos projectes i col·lectius artístics a Europa i als Estats Units, el Canadà i l'Amèrica Llatina. Aquesta xarxa de relacions s'ha concretat a la KanibalHòpox-Réseau Européen d'Espaces de Création, de la qual el TPK és membre fundador i que agrupa col·lectius de Catalunya, França, Portugal, Alemanya, Polònia i Lituània.

Més notícies de l’Hospitalet