Anar al contingut

L'Hospitalet aprova una moció a favor del dret a decidir

El PSC ha votat a favor del text presentat per CiU i ICV- EUiA i titulat ' Som una nació, nosaltres decidim'

ACN / L'Hospitalet del Llobregat

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha aprovat avui un manifest a favor del dret a decidir del poble català, una proposta que finalment també ha tingut els vots del PSC, el grup majoritari del consistori, liderat per l'alcaldessa, Nuria Marín, qui està al capdavant d'una campanya a favor del ‘no’ a la independència.

La moció, presentada pels grups municipals de CiU i ICV, soci de govern dels socialistes, suposa l'adhesió del consistori al manifest 'Som una nació, nosaltres decidim' impulsat abans de l'estiu per una part de la societat civil del municipi i que ja compta amb la firma d'una vintena d'entitats, sindicats i grups polítics locals.

"Hi votem a favor perquè pensem que l'única forma de seguir junts amb Espanya és votar", ha afirmat el portaveu socialista, Francesc Belver. Ara bé, el portaveu socialista, amb el seu vot afirmatiu també ha volgut no deixar dubtes de la seva postura: "Consulta legal, sí, independència, no”. I ha insistit que la seva proposta de futur és l'Estat federal.

El text recull que "Catalunya és una nació i, com a tal, té dret a decidir lliurement el seu destí" i recull el compromís dels firmants de treballar pel dret a l'autodeterminació.

La declaració es va presentar públicament el mes de maig passat en un acte al centre de l'Harmonia i davant la presència dels representants d'una vintena d'entitats socials, sindicats i grups polítics que ja llavors el firmaven . En aquell moment, el PSC va decidir no sumar-s'hi però no per divergències sobre el seu contingut, sinó al considerar que el marc més adequat per firmar aquestes declaracions era el Parlament i no els municipis.

UNA MOCIÓ D'ICV-EUiA I CiU

El vot del PSC ha sorprès convergents i ecosocialistes. El portaveu d'ICV- EUiA, Alfonso Salmerón , ha aclarit que el manifest no implica en quin sentit hauria de ser el vot. En la mateixa línia s'ha referit des de CiU Meritxell Borràs , en aquest cas, dirigint-se directament a l'alcaldessa : "Va fer campanya per reclamar que es votés 'no' a la independència, però no dient que no es pogués votar, per tant ara els reclamem, com a demòcrates, que defensin el dret a l'autodeterminació i donin ales a la democràcia".

Durant la votació de la moció, i davant la resposta del PSC, un militant de Ciutadans a Hospitalet ha aixecat enmig de la sala una pancarta on es podia llegir "Hospitalet és de tots", amb una imatge del cor dividit amb les banderes catalana, espanyola i europea que sol difondre aquesta formació que defensa la permanència de Catalunya a Espanya .

Han votat en contra de la moció els grups del PP i PxC . El portaveu popular, Juan Carlos del Río , ha criticat durament la decisió del PSC. "No es pot dir 'no' a la independència i després votar a favor del dret a decidir i de la celebració d'un referèndum que implícitament defensa la independència". I ha afegit que a parer seu, i després d'aquesta decisió, " molts votants, militants i fins i tot regidors del PSC ja no sabran en quin partit estan".

Llegiu més informació sobre l’Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.
 

0 Comentaris
cargando