On Catalunya

LA RECEPTA

'Bolón de verde'

Bolón de verde_MEDIA_1

Bolón de verde_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Maribel Quinde és la propietària de la parada Frutas y Verduras Maribel, al mercat de Felip II (Felip II, 118) i la recepta que proposa és típica de la costa d'Equador, el seu país. Bolón de verde, o el que és el mateix, boles de plàtan verd, és un plat tradicional que se serveix per a l'esmorzar o el berenar. La seva preparació és semblant a una recepta cubana, el fufú de plàtan.

INGREDIENTS

Plàtans verds (plàtan de fregir)

Greix de porc

Llardons (cansalada)

Formatge

Oli

Sal

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Peleu els plàtans, talleu-los en rodanxes gruixudes i fregiu-los en oli ben calent. Quan estiguin tous, retireu-los i xafeu-los amb l'ajuda d'una forquilla. Han de quedar com una pasta. En un bol, afegiu-hi la massa dels plàtans, mantega, llardó i sal al gust. Amasseu-ho fins que quedi una pasta uniforme. Després afegiu el formatge ratllat a la resta d'ingredients. Amb l'ajuda de les mans, feu boles de la mida d'una pilota de tennis. Es poden tornar a fregir a la paella o es poden fornejar.

PRESENTACIÓ

Els bolones de plàtan verd es mengen per esmorzar o com a piscolabis, però sempre acompanyats de cafè. Maribel els farceix de formatge, però és una recepta molt versàtil que pot anar amb altres ingredients.