On Catalunya

LA RECEPTA

Pop a la gallega

Pop a la gallega_MEDIA_1

Pop a la gallega_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Lluís Claramunt treballa a la parada Peix i Marisc Neus, al mercat de La Guineueta (passeig de Valldaura, 186). Ell no és gallec, però el seu plat estrella és el pop a la gallega. Recomana congelar el pop uns dies abans per estovar-ne la carn i menjar-lo més tendre. És un plat típic durant les fires gallegues, però s'ha estès per tot el territori espanyol.

INGREDIENTS

1 pop

4 patates

Sal

Pebre vermell picant i dolç

Oli d'oliva

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

En una olla, bulliu-hi aigua. Renteu les patates i fiqueu-les senceres a l'olla quan l'aigua arrenqui a bullir. S'han de coure durant 20 minuts aproximadament. En una altra olla més gran amb aigua en ebullició, i sense afegir-hi sal, agafeu el pop pel cap i enfonseu-lo tres vegades. D'això se'n diu espantar el pop i d'aquesta manera es conserva la pell una vegada estigui cuit. Deixeu que bulli a l'olla uns tres quarts d'hora. Comproveu que està al seu punt i deixeu-lo reposar 10 minuts dins l'olla. Escorreu les patates i el pop.

PRESENTACIÓ

Talleu les patates en rodanxes i col·loqueu-les en una safata. Afegiu-hi sal. Talleu els tentacles del pop en rodanxes de mig centímetre de gruix i poseu-los a sobre. Escampeu per sobre el pebre vermell dolç i picant al gust, sal granada i un bon raig d'oli.