PUNTA DE GANIVET

Richie Hawtin, DJ Sake

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cada cop m’atrau més el sake i cada cop em sembla de comprensió més esmunyedissa. Antoni Campins el va batejar amb poètica exactitud en el llibre 'La seda líquida', i amb aquest mateix nom ha etiquetat 1.200 ampolles: arròs japonès i aigua de Tuixent. Sake dels Pirineus: seria una DO formidable. Vaig trobar l’Antoni en companyia del DJ Richie Hawtin, que va aprofitar el pas pel Sónar per donar a conèixer les seves begudes, que comercialitza amb el nom d’Enter. Els productors japonesos l’han nomenat samurai del sake i no sé si això inclou una katana per al destapament. 

Notícies relacionades

Dels que li elaboren al Japó, en va presentar quatre. Em va agradar el primer, Black, el més senzill segons els experts. L’estil –no preguntin– és 'honjozo': l’únic que he de dir era que els seus 14,9% eren traïdors. Baixava per la gola cantant com si fos aigua cristal·lina: pot ser que la musicalitat agradés a Hawtin, DJ Sake.

El discjòquei va elegir Pakta per al tast. Albert Adrià i Jorge Muñoz (Kyoko Li ja no és  amb ells) repartien virgueries: nigiri de llet, amanida de pop amb kimchi, cebiche de corvina. Els blanquíssims sakes ens van fer rodar com plats de DJ.