On Catalunya

LA RECEPTA del mercat

Xai a la mostassa

Xai a la mostassa_MEDIA_1

Xai a la mostassa_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Óscar Lasheras treballa a la parada Carns i Degustació The Res al Mercat del Ninot (Mallorca, 133). El xai és un ingredient que resulta molt fàcil de combinar amb qualsevol guarnició i salsa. Aquesta vegada, Lasheras presenta la cuixa de xai amb mostassa. Se'n pot utilitzar qualsevol tipus, però recomana la Dijon per donar-hi un gust intens.

INGREDIENTS

Cuixa de xai

Ensaladilla russa

Mostassa Dijon

Ceba

Vi blanc o conyac

Patates rodones

Oli

PREPARACIÓ

Descongeleu l'ensaladilla russa i reserveu-la. Talleu la ceba a daus juntament amb les patates. Per preparar la cuixa del xai, demaneu al carnisser que li tregui l'os del maluc. Ompliu la cuixa, amb ajuda d'un estri de cuina, amb alls tendres. Unteu la peça amb mostassa de Dijon. En una safata de forn, col·loqueu-hi la cuixa juntament amb la ceba, les patates i un got de conyac o vi blanc. Tireu-hi oli per aconseguir una mica de salsa. Fornegeu-lo 45 minuts a 200 graus. Mentre es fa, aboqueu la bossa d'ensaladilla russa en una paella i salteu-la amb encenalls de pernil, pinyons, panses i prunes.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Col·loqueu la cuixa en un plat i acompanyeu-la amb el saltat d'ensaladilla russa.