On Catalunya
LA RECEPTA DE MERCAT
Mussaca tradicional
Mussaca tradicional_MEDIA_1
Jaume Griñan és el propietari de la parada Jaume Fruits del Camp, al mercat de Sants (Sant Jordi, 6). És un bon cuiner i una de les seves millors receptes és la mussaca, un plat tradicional de Grècia. Recomana utilitzar albergínies negres ja que no absorbeixen tanta aigua com les blanques.
INGREDIENTS
Albergínies
Carn picada de porc i vedella
Ceba
Tomàquets
Formatge ratllat
Oli
PREPARACIÓ
Talleu les puntes de les albergínies. Lamineu-les de forma vertical, perquè en quedin talls llargs. Passeu-hi paper de cuina tipus Colhogar per sobre perquè absorbeixi bé l'aigua de les albergínies. En una altra paella, amaniu la carn i afegiu-hi els tomàquets i les cebes ratllades prèviament per fer un sofregit. En una safata del forn, col·loqueu-hi els ingredients per capes. Primer s'hi posen les albergínies, després el sofregit i així successivament fins a formar quatre nivells aproximadament. Feu una beixamel i afegiu-la per sobre de les albergínies amb formatge ratllat. Gratineu-ho i serviu-ho.
Notícies relacionadesPRESENTACIÓ
Per donar un toc especial al sofregit, s'hi poden incorporar diferents espècies com l'orenga o l'alfàbrega fresca. La safata es pot portar directament a la taula per servir.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Desconeixement Cita ITV: compte al testimoni MIL del cotxe si es va matricular a partir del 2008
- Infal·lible El truc casolà per netejar les portes de fusta que ja està de moda
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alimentació Si veus això a les nous, llença-les immediatament