On Catalunya

LA RECEPTA DE MERCAT

Mussaca tradicional

Mussaca tradicional_MEDIA_1

Mussaca tradicional_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Jaume Griñan és el propietari de la parada Jaume Fruits del Camp, al mercat de Sants (Sant Jordi, 6). És un bon cuiner i una de les seves millors receptes és la mussaca, un plat tradicional de Grècia. Recomana utilitzar albergínies negres ja que no absorbeixen tanta aigua com les blanques.

INGREDIENTS

Albergínies

Carn picada de porc i vedella

Ceba

Tomàquets

Formatge ratllat

Oli

PREPARACIÓ

Talleu les puntes de les albergínies. Lamineu-les de forma vertical, perquè en quedin talls llargs. Passeu-hi paper de cuina tipus Colhogar per sobre perquè absorbeixi bé l'aigua de les albergínies. En una altra paella, amaniu la carn i afegiu-hi els tomàquets i les cebes ratllades prèviament per fer un sofregit. En una safata del forn, col·loqueu-hi els ingredients per capes. Primer s'hi posen les albergínies, després el sofregit i així successivament fins a formar quatre nivells aproximadament. Feu una beixamel i afegiu-la per sobre de les albergínies amb formatge ratllat. Gratineu-ho i serviu-ho.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Per donar un toc especial al sofregit, s'hi poden incorporar diferents espècies com l'orenga o l'alfàbrega fresca. La safata es pot portar directament a la taula per servir.