Anar al contingut

PUNTA DE GANIVET

L'(agri) cultura

Pau Arenós

Els cuiners, a diferència d’altres del ram de l’(agri) cultura, no reben subvencions. Jordi Esteve i la seva mare, Conxita Esparrica, han atret fins al petit Nectari la Rota das Estrelas, xefs itinerants amb estrella Michelin que deixen Portugal per rodar fins a Barcelona. Els de Nectari han pagat els viatges i les estades de l’holandès Michel van der Kroft i dels portuguesos Ricardo Costa Joachim Koerper (vaig conèixer la seva cuina quan exercia a Moraira). Tres únics dies (de dijous a avui) per a una cuina-a-diverses-mans. Em van agradar el gambot (quin animal) de Van der Kroft, el punt del lluç de Costa i (més) els dos plats d’Esteve: la vaca vella amb braves a la peruana i l’hamburguesa dolça en honor a Mey Hofmann (la presentació va ser després del funeral: un comiat amb sentit). Vaig dinar a prop de la conselleraMeritxell Serret (molt receptiva), i li vaig indicar que els xefs donaven molt i rebien poc i que la imatge gastronòmica del país havia sigut alçada sobre les seves espatlles. Petits empresaris, la majoria amb la butxaca seca. ¿Com ajudar, com empènyer, com recompensar-los? ¿Què pot fer l’Administració per ells, consellera?

0 Comentaris
cargando