«Em fa sentir diferent»

Què és la sindactília, el problema que Almudena Cid va ocultar durant anys

Què és la sindactília, el problema que Almudena Cid va ocultar durant anys

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa uns dies, l’exgimnasta rítmica Almudena Cid revelava en el seu compte d’Instagram una cosa que feia molt temps que ocultava: la seva sindactília. Ho feia penjant una fotografia d’ella mateixa amb un cigne de fons i el següent text:

Notícies relacionades

«Les punteres em protegien els peus. Quan vaig deixar de calçar-les, no només vaig sentir que caminava sense protecció sinó que a més es va evidenciar tot el que vaig ocultar durant anys. En aquest moment de la meva vida tinc alguna cosa a veure amb aquest cigne. La meva sindactília. És curiós, la gent associa el cigne a la bellesa i jo a una cosa que em fa sentir diferent. Ara cada vegada que veig un cigne dibuixo una somriure, entre altres coses perquè la sindactília la va heretar també el meu nebot Marko».

La sindactília és una malformació congènita que suposa la fusió dels dits de les mans o els peus. La majoria de les vegades, les zones estan connectades només per la pell; tot i que en rares ocasions també poden estar fusionats els dits. Sol ser asimptomàtica, amb inconvenients merament estètics. No obstant, les afeccions més complexes poden requerir una operació quirúrgica per separar cada dit.