Nou problema de salut

Una nova lesió a l’esquena frustra la reaparició d’Isabel II

Avui la sobirana tenia previst assistir al memorial pels caiguts a la Primera Guerra Mundial de Londres, el seu primer acte públic després del seu últim ingrés hospitalari

Una nova lesió a l’esquena frustra la reaparició d’Isabel II

EFE / WILL OLIVER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

397 / 5000

Isabel II s’ha fet un esquinç a l’esquena en les últimes hores, segons han informat fonts de palau, motiu pel qual la sobirana, de 95 anys, no podrà assistir al servei del Diumenge del Record a Londres, amb què precisament avui reprenia la seva agenda oficial després del seu últim ingrés hospitalari, el 21 d’octubre passat. Després de la seva breu estada a l’hospital la reina va haver de fer repòs per diverses setmanes.

El mes passat la monarca més longeva al tron va anar a l’hospital per a «investigacions preliminars» sobre una malaltia no especificada i des d’aleshores s’ha perdut esdeveniments com la conferència climàtica COP26 i un festival per recordar els morts en la guerra de la nació dissabte a la nit.

Homenatge als caiguts

Si bé la reina ha sigut fotografiada saludant i xerrant per videoconferència amb diversos dignataris durant la seva convalescència, Buckingham va informar que la reina tenia intenció de tornar a l’activitat pública assistint al cerimonial pels caiguts, en què els membres de la família reial s’uneixen als principals membres del govern, militars i veterans per commemorar que van perdre les seves vides durant la guerra.

Notícies relacionades

Aquest acte se celebra cada any el diumenge més pròxim a l’11 de novembre per recordar el final de la Primera Guerra Mundial. Durant els 69 anys del seu regnat, la reina no ha faltat mai, amb una imatge que s’ha repetit sempre: cap inclinat, vestit de negre i mostrant una rosella vermella.

Assistència de Carles

Aquest diumenge tenia previst veure el servei des del balcó del Foreign Office al centre de Londres mentre el seu fill i hereu al tron, el príncep Carles, que avui compleix 73 anys, diposita una ofrena floral en nom seu.