Setmana de la moda a Barcelona

L’IED Barcelona rendeix homenatge a la Casa Vicens amb un ‘look’ 100% sostenible

La dissenyadora Carla Corpas firma aquesta peça, que estarà exposada fins al 17 de novembre al primer edifici d’Antoni Gaudí a Barcelona

L’IED Barcelona rendeix homenatge a la Casa Vicens amb un ‘look’ 100% sostenible

IED / CASA VICENS / WILLY VILLACORTA

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el marc de la setmana de la moda celebrada a Barcelona, amb la 080 Barcelona Fashion Week, la Casa Vicens, el museu d’Antoni Gaudí a la capital catalana i primera casa modernista dissenyada per l’arquitecte català, s’ha convertit en inspiració per al disseny que IED Barcelona Centre Superior de Disseny ha presentat a la mateixa casa museu. Carla Corpas, exalumna del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics de Disseny de Moda, firma el disseny creat sota una mirada sostenible i una precisa atenció a l’ús de materials orgànics. Una proposta realitzada en sedes i tints naturals que la mateixa dissenyadora ha elaborat per a l’ocasió i que se serveix del ‘patchwork’ per plasmar els mosaics característics de la Casa Vicens a les peces.

Escenari protagonista de l’últim ‘fashion film’ de l’escola, La Casa Vicens va servir de passarel·la per a l’última edició de ‘Fashioners of the World’, la desfilada anual de l’escola on els estudiants presenten les col·leccions de final de carrera. Va ser el marc ideal carregat d’un simbolisme en què l’experimentació d’un jove Gaudí a la seva primera obra serveix com a analogia per mostrar les apostes més audaces dels treballs de graduació dels alumnes.

La nova edició, la 28a, de la passarel·la de la moda catalana ha sigut l’ocasió perfecta per revelar la creació. Pel seu lloc, durant l’esdeveniment, els assistents han pogut seguir la presentació dels ‘fashion films’ gravats a l’Espai Xavier Corberó, de la tercera edició digital de la 080. Establint també el binomi moda i arquitectura, la tercera jornada de la passarel·la ha presentat, a més, les col·leccions de dissenyadors participants formats als centres IED de Barcelona i Madrid. És el cas de Martín Across, antic alumne del BA (Hons) in Fashion Design de l’IED Barcelona; i Moisés Nieto, actual Project Manager Business Alliance de l’IED Madrid i exalumne de disseny de moda; a més d’altres dissenyadors com Txell Miras, Guillermina Baeza, Álvaro Calafat, Lebor Gabala i The (Real) García

Notícies relacionades

D’aquesta manera, l’IED Barcelona remarca el vincle i potencial de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona com a eina d’inspiració i creació d’una moda.

L’exhibició es pot visitar fins al dia 17 de novembre al primer edifici d’Antoni Gaudí a Barcelona.