Aquelarre a NY

Alfombra vermella de la gala Met 2021: Els ‘Oscars’ de la moda consagren la Generació Z

Billie Eilish, a l’estil Marilyn; Rosalía, amb un mantó de Manila, i l’ubic Timothée Chalamet, amb Converse, encapçalen els ‘looks’ d’una nit de glòria dels dissenyadors nord-americans

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb una visió de fina estratega, Anna Wintour, la famosa editora de ‘Vogue’ s’ha pres la seva particular revenja. Amb dues edicions hibernant per culpa de la pandèmia, la gala Met, els ‘Oscars’ de la moda, va tornar la nit passada amb magnificència i fins i tot amb més audiència que mai, malgrat que aquesta vegada els convidats n’han sigut 400, uns 200 menys [normes de seguretat Covid]. La jugada de la dona que mou els fils del que és tendència i el que no, i l’encarregada d’aprovar o rebutjar cadascun dels famosos assistents a aquesta foguera de les vanitats de Nova York (i del món sencer) ha sigut aquesta vegada donar cabuda als ídols de les noves generacions, ben connectats a les xarxes socials, on l’esdeveniment impacta a molts milions de persones més. Wintour, la mateixa que va prohibir els mòbils en les últimes edicions d’aquest aquelarre de famosos vestits amb les seves millors i més extravagants gales, s’ha obert per fi als nous temps i al nou ‘target’, la generació Z. A més, Instagram és el patrocinador de la doble exposició de The Costume Institute per al qual se celebra aquesta gala benèfica, i a les tres butaques honorífiques juntament amb la mateixa editora hi ha el dissenyador Tom Ford i el director d’Instagram, Adam Mosseri. I posats a innovar, la gala d’aquest any amb què s’inaugura l’exposició ‘In America: a lexicon of fashion’, s’ha pogut seguir en ‘streaming’ ‘around the world’.

A l’aristocràcia habitual d’actors, models, dissenyadors, artistes, músics i ‘beautiful people’ en general s’hi han afegit els que en aquesta ocasió eren els amfitrions, joveníssims ídols de la música, el cine, la literatura i l’esport: Billie Eilish (19), Timothée Chalamet (25), Amanda Gorman (23) i Naomi Osaka (23), l’arribada dels quals a l’exclusiu sarau ha despertat passions. Al seu costat, els fotògrafs també han dedicat tota l’atenció a nous assistents, com les ‘youtubers’ Dixie D’Amelio i Emma Chamberlain, la ‘tiktoker’ Addison Rae, i les cantants Rosalía –que era novella a la cita i s’ha oblidat del ‘dress code’ xovinista de l’esdeveniment i s’ha posat un mantó de Manila vermell–, Camila Cabello i Lorde, Olivia Rodrigo i la ‘‘influencer’’ Ella Emhoff.

Les estrelles que no solen saltar-se aquest conclave de famosos –des de Rihanna fins a Jennifer Lopez, passant pel clan Kardashian– han complert més o menys amb la temàtica de la gala, un homenatge a la moda nord-americana, i s’han vist molts colors vermell, blau i blanc de la bandera, teixits emblemàtics com el ‘denim’ i el ‘patchwork’, creacions de dissenyadors patris i expressions de multiculturalitat.

Vet aquí alguns dels ‘looks’ que més van triomfar en la tornada triomfal de la gala Met 2021:

Billie Eilish

La cantant de ‘Happier than ever’ va canviar de terç respecte al seu estil XL habitual. Si a l’alfombra vermella dels premis MTV, la nit abans, va lluir un model extragran en negre, per a la gala Met, de la qual ella ha sigut amfitriona, ha enlluernat amb un Oscar de la Renta en to taronja clar i llarga cua que estava a mig camí de Marilyn Monroe i la Ventafocs.


Rosalía

La diva catalana ha interpretat el ‘dress code’ a la seva manera i ha lluït en la seva primera gala Met un ‘look’ d’allò més espanyol. Ha triat un disseny en forma de mantó de Manila vermell de Rick Owens. Un estilisme format per un ‘short’ de cintura alta del qual penjaven serrells fins als turmells, i per un cos de pronunciat escot en ‘V’, que deixava les espatlles al descobert. La seva melena i un maquillatge molt natural completaven la seva encertada elecció.


Timothée Chalamet

El jove actor de ‘Dune’ i ‘Call me by your name’ va ser un altre dels amfitrions ‘gen Z’ de la nit i una altra de les estrelles que va acaparar totes les mirades. Audaç a la seva vestimenta, amb un vestit nacre de Haider Ackermann i vambes Converse, va ser un dels pocs que es va asseure a la taula de la totpoderosa Anna Wintour.


Amanda Gorman

La poeta i activista Amanda Gorman, una de les convidades d’honor i amfitriona de la gala, va triar un model blau elèctric amb espurnejos que recordaven la bandera nord-americana creat per Vera Wang.


Naomi Osaka

Notícies relacionades

La tennista, una de les convidades d’honor, ha escollit un original Louis Vuitton rematat amb un més encara original tocat. El seu ‘look’ ha sigut un dels més extravagants de la nit. Ha volgut així retre homenatge a les seves arrels japoneses amb un vestit creuat amb estampat multicolor i escot paraula d’honor sobre el qual porta una cinta vermella; i una capa de volants negres a joc amb les sabates.


Dixie D’Amelio

L’estrena de la cantant, ‘tiktoker’ i ‘youtuber’, i germana gran de Charli D’Amelio –la reina de TikTok no va ser a la gala perquè encara té 17 anys–, va debutar a la gala amb un estil molt Audrey Hepburn a ‘Esmorzar amb diamants’ que firmava Valentino. Destacava el seu barret ‘medusa’ i els seus talons de vinil.