Videoclip de C. Tangana

Patricia Pardo, Marta Flich i Carme Chaparro veuen dones apoderades al ‘Yate’

Les tres periodistes surten en defensa de les protagonistes de la polèmica foto del cantant envoltat de noies en biquini

Patricia Pardo, de El programa del verano, de Telecinco.

Patricia Pardo, de El programa del verano, de Telecinco.

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No tot han sigut crítiques a la famosa i polèmica imatge de C. Tangana envoltat de noies en biquini extreta del videoclip ‘Yate’. Si bé María Pombo i Anabel Alonso van ser les famoses que van llançar els més durs comentaris a les seves xarxes socials, dilluns, Patricia Pardo, substituta d’Ana Rosa Quintana als matins de Tele 5 amb ‘El programa del verano’, i Marta Flich, que presenta a l’estiu ‘Todo es mentira’ i Carme Chaparro, la copresentadora, defensaven el dret de les protagonistes a la imatge, «dones apoderades» a participar-hi, i indirectament C. Tangana per proposar-los el joc.

«Crec en l’apoderament femení, considero que si una dona vol fer-se aquesta foto és perquè li dona la gana i perquè està en el dret de fer el que vulgui», va deixar anar Pardo al seu programa estival. I fent al·lusió a les crítiques realitzades per María Pombo i Anabel Alonso, en les quals acusaven C. Tangana de caure en «el bàsic» i propiciar una imatge típica de Gil i Gil, la presentadora va comentar: «Tinc claríssim que el tema del reggaeton i aquests videoclips està més que superat». I va acabar la seva argumentació amb una queixa: «¡Ja està bé que una dona no pugui ensenyar escot o lluir el que li doni la gana!».

De la mateixa opinió són Marta Flich i Carme Chaparro, i així ho van mostrar en un altre programa de Mediaset: ‘Todo es mentira’. La presentadora, que no va amagar el seu feminisme quan fa uns dies va reprendre Javier Nart per frivolitzar amb el tema de l’assetjament de les dones i aquest va acabar abandonant el plató, deia no entendre la polèmica: «El veig a ell (C. Tangana) amb unes amigues molt apoderades».

Notícies relacionades

Una idea que completava Chaparro, qui assegura veure una realitat molt diferent rere aquesta foto a la dels qui l’han criticat: «Crec que les dones que són allà són absolutament apoderades. Totes tenen la seva feina i no són dones de qui algú s’aprofiti a causa de la seva situació de necessitat de diners, de pobresa o de necessitat de feina per utilitzar-les com objectes sexuals». Per a la periodista catalana, que sempre ha mostrat el seu feminisme a les xarxes, això és el que marca la diferència. «Jo crec que cap d’aquestes dones se sent o no ha sigut mai un objecte sexual», ha dit.

Mentrestant, El Madrileño no ha fet cap declaració sobre aquest tema. A la seva última publicació apareix una foto molt diferent, la d’una dona totalment vestida segons la imposició talibà a Twitter, per denunciar una realitat molt diferent: la que es viu a l’Afganistan. I a Instagram segueix el seu posat amb Ester Expósito. El ‘Yate’ continua navegant. Ara en aigües menys turbulentes.

Temes:

C Tangana