Conflicte familiar

Britney Spears demana que acabi la seva tutela, que veu «abusiva»

  • L’artista explica que des de fa 13 anys no pot donar entrevistes, casar-se o formar una família lliurement

Britney Spears demana que acabi la seva tutela, que veu «abusiva»

Archivo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Britney Spears va sol·licitar aquest dimecres posar fi a la tutela legal per la qual el seu pare controla la seva vida des de fa 13 anys, al considerar-la «abusiva», «absurda» i per la qual alguns implicats «haurien de ser a la presó». «Aquesta tutela està pagant el sou de molta gent. Estic farta», va assegurar la cantant davant un jutjat de Los Angeles durant una intervenció telefònica plena de declaracions contundents, com «no soc feliç», «no puc dormir» i «em vaig sentir drogada».

Es tracta de la primera vegada que Spears s’oposa públicament al control que el seu pare exerceix sobre tots els aspectes públics i privats de la seva vida per una decisió judicial que es remunta a l’any 2008 després d’una etapa de comportament erràtic. «No té sentit que una persona sota una tutela legal guanyi diners», va assenyalar l’artista, qui, mentre seguia sota la supervisió legal contínua, va protagonitzar un espectacle a Las Vegas (EUA) que va generar milions de dòlars en entrades.

Spears va expressar en diverses ocasions la seva voluntat d’acabar amb la tutela i es va negar a tornar a ser avaluada per «desconeguts». No obstant, el seu advocat, Samuel Ingham, no va formalitzar aquesta petició davant el tribunal i les dues parts tornaran a reunir-se en una data encara per fixar. «Mereixo tenir vida. Vull la meva vida de nou, ja n’hi ha prou», va implorar l’estrella.

En la resta de l’apassionada intervenció, Spears va definir la seva vida durant aquests 13 anys com un segrest en el qual no té llibertat per parlar amb la premsa, donar entrevistes, casar-se o formar una família. «Tinc un DIU (dispositiu intrauterí) en el meu cos en aquest moment que no em deixa tenir un nadó, i els meus tutors no em deixen anar al metge perquè me’l tregui», va afirmar.

Notícies relacionades

L’artista va confessar que en la seva última declaració davant la justícia, el 2019, no es va sentir escoltada i va pensar llavors que «ningú la creuria» i que es riurien d’ella. «M’agradaria demandar la meva família i compartir la meva història amb el món», va afegir.

Per la seva banda, l’equip legal del seu pare, Jamie Spears, es va negar a respondre al testimoni de Spears per «preservar la seva privacitat» i no treure a la llum «detalls del seu estat de salut» en una audiència pública i amb presència de periodistes.