Estiu

Rosario Nadal i Simoneta Gómez-Acebo passegen pel mercat ‘XTant’ de Palma

  • Més de 45 artesans de 23 països del món exposen a les terrasses d’Es Baluard peces confeccionades amb tèxtils patrimonials

Rosario Nadal i Simoneta Gómez-Acebo passegen pel mercat ‘XTant’ de Palma
1
Es llegeix en minuts

El mercat artesà del festival XTant es va inaugurar ahir a Es Baluard Museu amb la presència de rostres coneguts.

Rosario Nadal va passejar per les terrasses del complex i per les parades de més de 45 artesans tèxtils de 23 països al costat de la seva amiga Antonia Maria Horrah Moyà. L’assessora de col·leccionistes d’art va lluir un vestit amb coll en ve baixa de color gris i una cistella artesanal a la mà. Va passar desapercebuda amb la mascareta, que va escollir en tons marrons. En tot moment, la va acompanyar Antonia Maria Horrach, que va coincidir amb l’exprincesa de Preslav en les sandàlies, en cuir de color marró.

En un altre dels llocs, va poder veure’s enfundada en un elegant vestit blau elèctric la dissenyadora Sybilla, amb casa a l’illa, en concret a la finca Son Rullan, a Deià. També Simoneta Gómez-Acebo, filla de la desapareguda infanta Pilar de Borbó, es va deixar veure pel mercat artesanal.

Notícies relacionades

La inauguració de l’esdeveniment, que estarà obert fins al dia 25, va estar molt freqüentada. Kavita Parmar, una de les organitzadores del festival XTant, va explicar ahir que en els expositors poden trobar-se tèxtils patrimonials, i peces tant de roba com de llar. «Hi ha teles de diferents llocs d’Espanya, d’Eslovàquia, Tailàndia, Guatemala, Mèxic o EUA,» enumera.

«Es tracta de tèxtils que estan fets a mà a la manera que els confeccionaven els nostres ancestres», comenta.