Al Museu de Brooklyn

Nova York acollirà una retrospectiva de Dior, el dissenyador de somnis

  • La mostra explora els seus més de 70 anys d’història a través de més de 200 vestits d’alta costura, a més de fotografies, vídeos, esbossos i altres articles

Nova York acollirà una retrospectiva de Dior, el dissenyador de somnis

AFP / TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts

 El Museu de Brooklyn ha anunciat una àmplia retrospectiva de la casa de moda Dior en la qual s’exploren els seus més de 70 anys d’història a través de més de 200 vestits d’alta costura, a més de fotografies, vídeos, esbossos i altres articles.

La mostra, titulada ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ (Christian Dior: Dissenyador de somnis), està basada en l’exposició que es va veure el 2017 al Museu d’Arts Decoratives de París, així com la del Victoria and Albert Museum de Londres el 2019 i la del Long Museum West Bund a Xangai el 2020.

Grans fotògrafs de moda

En aquesta, que estarà oberta al públic des del pròxim 10 de setembre fins al 20 de febrer, també podran veure’s instantànies de moda d’importants fotògrafs nord-americans com Irving Penn, William Klein, David LaChapelle, Annie Leibovitz, Frances McLaughlin-Gill i Gordon Parks.

A més, la institució cultural juxtaposarà peces de Christian Dior i dels directors artístics que el van succeir –Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons i Maria Grazia Chiur– amb articles de la seva pròpia col·lecció.

Entre elles, destaca la Fashion Doll de 31 polzades del 1880 (Abillament de tarda), que va entrar a formar part de la col·lecció del Museu de Brooklyn el 1949, i que es va convertir així al primer museu dels EUA en adquirir una peça de Dior.

Fonts d’inspiració

Notícies relacionades

L’exposició també dona vida a les nombroses fonts d’inspiració de la casa de moda francesa, des de l’esplendor de les flors fins a l’art clàssic i contemporani, que van influir els dissenyadors de Dior durant dècades.

Així mateix, explora l’evolució de la Casa de Dior a través de la visió dels seus directors artístics, des d’Yves Saint Laurent i la seva influència en els moviments socials de la dècada dels 50, fins als trenta anys de ‘regnat’ de Marc Bohan als anys 60, 70 i 80.

Temes:

Moda Nova York