Als 99 anys

Mor Sarah Obama, l’‘àvia’ kenyana de l’expresident dels Estats Units

Tot i que no té cap vincle de sang amb Sarah, Barack Obama sovint ha fet saber que la considera família seva i la va visitar en diverses ocasions

1
Es llegeix en minuts

Sarah Obama, la dona a la qual l’expresident nord-americà Barack Obama considerava com la seva àvia, ha mort aquest dilluns al matí als 99 anys en un hospital de Kisumu (Kenya), segons ha anunciat la seva filla

«S’ha unit al Senyor. Ha mort aquest matí», va dir dilluns a l’AFP la seva filla Marsat Onyango.

Sarah Obama era a l’Hospital Docent i de Referència Jaramogi Oginga Odinga a Kisumu, va dir, sense indicar el motiu de la seva hospitalització.

Nascuda el 1922 a la vora del llac Victòria, l’anomenada ‘Mama Sarah’ va ser la tercera dona de Hussein Onyango Obama, l’avi patern del president nord-americà. Aquest practicant tradicional, notable local, excombatent de l’exèrcit britànic a Birmània va morir el 1975.

Tot i que no té cap vincle de sang amb Sarah, Barack Obama sovint ha fet saber que la considera la seva àvia i l’ha visitat en diverses ocasions.

En Kenya, ‘Mama Sarah’ s’havia convertit en una celebritat nacional després d’una visita el 2006 del seu ‘net’, que llavors era només un senador d’Illinois.

Després de l’elecció d’aquest últim a la presidència el 2008, la modesta casa de Sarah a l’aldea de Kogelo, ubicada a uns 500 km al nord-oest de Nairobi, a prop de la frontera amb Uganda, s’havia convertit en una atracció turística, protegida per filats de pues i guàrdies.

Notícies relacionades

El 2009, el govern de Kenya va declarar oficialment a Kogelo patrimoni nacional protegit.

Durant la seva visita presidencial a Kenya el 2015, Barack Obama la va veure a ella i a la seva família a la capital, Nairobi. També la va visitar el 2018, aquesta vegada a Kogelo, després de finalitzar el seu mandat.

Temes:

Barack Obama