Emotiu comiat amb brindis

Llàgrimes i cervesa per a tothom al tanatori per Quique San Francisco

Familiars i artistes honren el còmic traspassat entre emocionats aplaudiments i glops

Llàgrimes i cervesa per a tothom al tanatori per Quique San Francisco
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Actors, amics i familiars i pròxims han acomiadat aquest dimarts l’actor Quique San Francisco a la capella ardent instal·lada al Tanatori Nord de Madrid, per la qual han passat, entre altres, Gabino Diego, María Barranco o Pablo Motos, que han recordat la seva ‘personalitat devastadora’. L’actor i humorista madrileny va morir dilluns als 65 anys, després de diverses setmanes hospitalitzat amb una pneumònia bilateral. A més de llàgrimes i emoció, també hi ha hagut una simpàtica picada d’ullet d’homenatge amb un brindis massiu amb cervesa, beguda a la qual sempre va ser associada la vida del desaparegut còmic.

La capella ardent s’ha tancat al voltant de les 14.15 hores abans que l’artista hagi sigut incinerat. Dilluns a la nit van passar pel tanatori amics com la cantant Lolita, i aquest dimarts ho han fet el presentador Pablo Motos i els actors María Barranco, Beatriz Rico o Gabino Diego, entre altres cares populars com la de Pipi Estrada.

Pablo Motos s’ha declarat «desolat, fet pols». «Era el més gran. Se n’ha anat i ha viscut com ha volgut –ha afegit–. Passarà molt temps fins que n’arribi un altre de tan autèntic com ell». San Francisco solia participar en el programa de Pablo Motos, eren «com germans», tot i que San Francisco era «el brètol» i Motos «s’emportava els clatellots», ha dit el presentador, vaig aprendre molt d’ell i ho vam passar molt bé junts, ha recordat.

María Barranco, amiga de l’actor i humorista, visiblement afectada no ha pogut contenir les llàgrimes i ha dit que almenys l’actor no «ho ha passat malament, no ha patit» els seus últims dies.

L’actor Gabino Diego n’ha ressaltat la seva «personalitat devastadora»: «Va ser un tipus fantàstic, deixa un buit important. Ara serà al cel, amb els altres actors que se n’han anat».

Adolfo Suárez Illana, a qui l’unia una amistat, també ha acudit al tanatori per acomiadar-se: «Ens unien molts anys d’amistat. Era un gran amic, una persona bona, transparent, tan esclau com lliure, que ha deixat molts anys viscuts en poc temps concentrat». «Ens quedarà algun missatge d’aquests simpàtics seus al contestador que ara són un tresor», ha assenyalat.

També han passat a primera hora d’avui l’actriu Beatriz Rico, que ha dit que no s’esperava el fatal desenllaç: «No ens ho esperàvem perquè estava millorant, des de fa tres setmanes estava fora de perill però aquest cap de setmana estava molt, molt fluixet». «Ell trobava molt a faltar el seu pare, i ara està amb el seu papa a dalt, i amb la seva mare. Els que l’estimem el recordarem com sempre, un tipus molt divertit i que volia fer la vida més feliç als que tenia al costat, estava sempre de conya», ha dit emocionada.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el periodista Pipi Estrada ha assenyalat que San Francisco, a qui coneixia des de fa «molts anys», era «molt espontani, cometia moltes malifetes i era políticament incorrecte, li tocava els nassos el que la gent pensés». «Però era la seva noblesa, la seva forma de viure i de ser (...) Amb ell era impossible tenir un mal moment», ha remarcat.

Els amics, familiars i persones pròximes de Quique San Francisco que ha acudit avui al tanatori per donar-li l’últim adeu han sortit a una de les seves terrasses per aplaudir i brindar per l’actor.