Nou disc de la jove diva llatina

Becky G, una futbolera que estima l’‘spanglish’ i la barreja de gèneres

La californiana atribueix la varietat d’estils de les seves cançons a les seves arrels llatines i diu que seria «padrísimo» gravar amb Rihanna

ealos41129474 becky g en una foto promocional

ealos41129474 becky g en una foto promocional

4
Es llegeix en minuts

La cantant nord-americana Becky G (Inglewood, 1997) reafirma que, com a artista, la seva especialitat és la barreja de gèneres, el seu gust per «canviar les coses» i el mantenir-se lluny de les cotilles que marquen els estils musicals, així com la seva debilitat per l’‘spanglish’ Un reflex d’ells és el senzill ‘Rotate’, que l’artista ha publicat aquest dimarts i que defineix com «una barreja de diversos sons diferents», a més de ressaltar l’‘spanglish’ que destil·la la cançó, feta en col·laboració amb el raper Burna Boy.

«Això m’encanta perquè tots saben que jo parlo ‘spanglish’. Una miqueta d’espanyol i una miqueta d’anglès. I la cançó és així, té anglès, una mica d’espanyol, la qual cosa té a veure amb la meva essència llatina,» afegeix l’artista nascuda a Inglewood, al sud-oest de Los Angeles. Una cançó amb «actitud, que està molt a la teva cara», diu Becky G, i que a més transpira la cultura del futbol, un esport que no és aliè a la cantant no només pel gust que li van inculcar els seus pares sinó, per la relació que manté amb el jugador de LA Galaxy Sebastián Lletget.

’Rotate’ es publica com a part d’una campanya global que llança la marca de refrescos Pepsi en el marc de la Champions League, i que compta amb la participació dels futbolistes Leo Messi, Paul Pogba i Jadon Sancho, i de la jugadora dels Països Baixos Shanice van de Sanden.

Nova música aquest any

La cantant, que va veure la seva carrera enlairar-se quan va fer el ‘crossover’ a la música llatina, i en especial després del senzill ‘Mayores’ al costat de Bad Bunny, entrega als seus seguidors ’Rotate’ a tall d’avenç del nou material que planeja publicar durant els pròxims mesos.

«Molta més música vindrà aquest any, tinc un projecte molt especial planejat», revela la cantant, de 23 anys, sense oferir pistes sobre el material o sobre futures col·laboracions. Molt agraïda amb qui ha compartit micròfons fins al moment, en una carrera que va iniciar als 9 anys i el primer contracte de la qual amb una discogràfica el va firmar als 14 anys, Becky G no amaga el somni de fer alguna col·laboració amb la colombiana Shakira, amb Karol G, o de tornar a gravar amb Natti Natasha, amb qui va editar l’èxit ‘Sin Pijama’.

En la línia del seu amor per l’’spanglish’ i de barrejar els seus mons en anglès i en espanyol, manifesta que «fer alguna cosa amb Justin Bieber seria súper ‘cool’, fer alguna cosa amb Rihanna seria ‘padrísimo’», així com amb joves com el raper Rauw Alejandro. «Per mi no hi ha gèneres», insisteix la cantant, disposada, si cal, a lidiar tant al ring de la música ranxera o a les arenes del reggaeton.

Recorda el que va suposar per a les dones, i en general al món artístic, aquesta «fusió de pop, reggaeton i trap» que és ’Mayores’, publicat el 2017 i que va desencadenar la polèmica per l’ambigüitat de la lletra, si bé ella sempre va aclarir que es referia a petons. «No és culpa meva el que ells estan pensant», assenyala. «Jugar amb això va ser súper divertit, com a artista i com a dona. Em vaig sentir molt orgullosa», afegeix, per a qui la cançó, que va pujar fins al lloc 3 de la llista Hot Latin Songs de Billboard, «demostra que les dones també poden».

Quedar-se a casa

Enmig de la pandèmia de la Covid-19, en «un moment tan complicat» i en què «encara no està clar on estarem», Becky G creu que per ara el millor que les persones poden fer és quedar-se a casa, si bé és «molt difícil» per als qui «necessiten anar a treballar».

Notícies relacionades

«L’any passat em vaig dedicar totalment a ser filla primer, germana, nòvia, a ser humana primer», refereix la cantant que recalca que més important que la venda d’entrades a un recital són «la salut, les nostres famílies i comunitats». «Trobo a faltar viatjar, cantar en directe, conèixer els meus fans. No hi ha cap altra energia que et faci sentir aquest mateix nivell d’emocions, però hi ha coses més importants ara. És un moment molt diferent», reconeix.

La cantant ha tingut la fortuna de no veure algun familiar malalt per la Covid-19, tot i que sí que coneix persones que han perdut familiars o les seves feines per la malaltia. Té fe en què «quan tot això s’acabi » hi haurà un altre nivell d’entesa de les coses i més agraïment per viure. «Quan tornem serà millor que mai i això em dona esperança», afirma.

Temes:

Música