Infantament reial

El príncep Andreu ja és avi

La princesa Eugènia, neta d’Isabel II, dona a llum el seu primer fill

Princess Eugenie is driven towards St George’s Chapel with her father Prince Andrew, Duke of York, for her wedding to Jack Brooksbank at Windsor Castle, Windsor, Britain October 12, 2018. REUTERS/Darren Staples

Princess Eugenie is driven towards St George’s Chapel with her father Prince Andrew, Duke of York, for her wedding to Jack Brooksbank at Windsor Castle, Windsor, Britain October 12, 2018. REUTERS/Darren Staples / DARREN STAPLES (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La princesa Eugènia, neta de la reina Isabel II, i el seu marit, Jack Brooksbank, es van convertir aquest dimarts en pares del seu primer fill, el nom del qual encara no ha sigut revelat i que ocupa l’onzè lloc en la línia de successió al tron britànic. El nen va néixer a les 8.55 GMT del matí i va pesar 8 lliures i una unça (3,65 quilos), va informar en un comunicat el palau de Buckingham, residència oficial de la sobirana britànica.

Tant la mare, de 30 anys, com el nadó «es troben bé», segons va detallar aquesta nota. Eugènia va donar a llum el novè besnet de la monarca a l’Hospital Portland de Londres, el mateix centre sanitari en el qual va néixer el maig del 2019 Archie, el primogènit dels ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan.

Notícies relacionades

La reina, de 94 anys, i el seu marit, el duc d’Edimburg, de 99, així com el duc de York, pare d’Eugènia, «han sigut informats i estan encantats amb la notícia», va indicar el palau. En el seu compte d’Instagram, la princesa va publicar una fotografia en blanc i negre en la qual apareix una de les mans del nadó juntament amb les que semblen ser del seu pare i la seva mare.

La filla d’Andreu es va casar el 2018 amb Brooksbank en una cerimònia religiosa celebrada a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, després d’haver conegut l’empresari durant unes vacances d’esquí a Suïssa el 2010.