REINA DE LA CULTURA POP

Kristen Stewart, la més melancòlica Lady Di

  • Es filtra la primera imatge de l’actriu en el seu paper de Diana al film ‘Spencer’, de Pablo Larraín, l’estrena del qual està prevista per a la tardor

Kristen Stewart, la més melancòlica Lady Di
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És oficial: Kristen Stewart és la més melancòlica versió de Lady Di. L’actriu californiana, de 30 anys, ha compartit a Instagram la primera imatge al seu paper de la princesa de Gal·les a la pel·lícula ‘Spencer’ de Pablo Larraín. Enfundada en un vestit negre amb barret a joc, coberta amb un jaquetó vermell brillant, mira abatuda a través de la finestra amb el cap decantat i la mirada perduda, en un gest molt propi de la ‘princesa del poble’ convertida després de la seva mort i resurrecció via pel·lícules i sèries en tota una reina de la cultura pop.

Només els més fans –tot i que en el cas de Lady Di són milions– reconeixeran a la primera l’‘outftit’ de Stewart. No és una còpia exacta com les que s’han vist a Netflix, però passa per autèntic per la seva semblança amb el conjunt que va portar Diana en un servei religiós a Sandringham (al comtat anglès de Norfolk) el dia de Nadal del 1991. No és casualitat ni la foto ni el vestuari, ja que la pel·lícula se centra en aquell precís i capital cap de setmana, aquelles hores en què va decidir divorciar-se de Carles d’Anglaterra. En veritat, la parella va anunciar la seva separació el 1992, però en els mesos següents van continuar amb els seus deures reials).

«’Spencer’ és una immersió dins d’una imaginació emocional de qui era Diana en un punt d’inflexió fonamental en la seva vida», ha revelat Stewart a la revista ‘Variety’. «És un esforç esquinçador que fa per tornar a ser-ho, mentre mira d’aferrar-se al que el nom Spencer significa per a ella», ha explicat la intèrpret.

«És un esforç esquinçador que fa per tornar a ser ella, mentre mira d’aferrar-se al que el nom Spencer significa per a ella»

Kristen Stewart

La de Stewart només és l’última interpretació de la princesa: Emma Corrin s’ha guanyat els elogis de la crítica pel seu paper com la difunta ‘royal’ en la temporada 4 de ‘The Crown’, que li cedirà el testimoni a l’enorme Elizabeth Debicki (‘Viudas’ i Tenet’), que interpretarà la mare de Guillem i Enric fins a la temporada 6.

Món Diana

Hi ha Diana per a estona, i tot i que es va convertir en mite en el pont de l’Alma de París aquell fatídic 31 d’agost del 1997, durant els dos pròxims anys Lady Di continuarà dominant el centre de la cultura pop: està previst que ‘Spencer’ s’estreni la pròxima tardor, mentre que el nou de ‘The Crown’ podria arribar el 2022. Just aquell any es complirà el 25è aniversari de la mort de Diana.

El rodatge del film del xilè Larraín (‘Neruda’ o ‘Jackie’), que ha començat aquest dijous, es desenvoluparà entre Alemanya i el Regne Unit, i abordarà les últimes raneres de la relació entre Carles i Diana. Si bé els rumors els havien perseguit sempre, des de l’inici de la seva relació, en aquell temps les notícies de l’idil·li de l’hereu al tron anglès amb la seva actual dona, Camilla, assetjaven Diana, que no podia amagar la seva pena –i la seva depressió– públicament.

El film, en el qual també participen actors com Timothy Spall (‘The Party’), Sally Hawkins (‘La forma del agua’) i Sean Harris (‘Missió: Impossible’), compta amb el guionista Steven Knight, el creador de l’exitosa sèrie ‘Peaky Blinders’.

Notícies relacionades

«Treballar en el guió ha sigut un plaer. Crec que és una perspectiva diferent d’una història que no tots coneixem bé, però tots sentim que ara en formem d’ella», ha explicat Knight a ‘Variety’. «I tot això em va semblar fascinant. Parlar amb persones que la coneixien i mirar d’obtenir una visió d’aquesta persona, qui era realment, que era una persona comuna en situacions extraordinàries; almenys aquesta és la forma en què penso jo en ella».

A l’estiu, quan es va anunciar el projecte, Larraín el va defensar així: «Tots vam créixer, almenys jo ho vaig fer en la meva generació, llegint i entenent el que és un conte de fades [...]. En general, el príncep ve i troba la princesa, la convida a convertir-se en la seva dona i finalment ella es converteix en reina. Aquest és el conte de fades. Quan algú decideix no ser la reina i diu, ‘prefereixo anar i ser jo mateixa’, és una gran decisió, un conte de fades al revés. Sempre m’ha sorprès molt i vaig pensar que devia haver sigut molt difícil de fer. Aquest és el cor de la pel·lícula».

Temes:

Cine