RECLAMEN 6 MILIONS

Bob Dylan s’enfronta a una demanda milionària després de la venda del seu catàleg a Universal

La viuda d’un dels seus col·laboradors considera que els seus hereus no han sigut compensats després de la recent venda de cançons de l’autor per uns 250 milions d’euros

Bob Dylan s’enfronta a una demanda milionària després de la venda del seu catàleg a Universal
1
Es llegeix en minuts

Bob Dylan ha sigut demandat per la viuda de qui va ser el seu col·laborador Jacques Levy al considerar que els seus hereus no han sigut compensats de manera justa després de la recent venda del catàleg de cançons de l’autor de ‘Blowin’ In The Wind’ a Universal Music Group per uns 250 milions d’euros.

El diari ‘New York Post’ ha tingut accés a la demanda presentada davant el Tribunal Suprem de Nova York, en què es reclamen uns 6 milions d’euros en concepte de danys i per la contribució de Levy al seu disc ‘Desire’ (1976), en què va coescriure la major part de les cançons, inclosa l’èxit ‘Hurricane’ i els temes ‘Isis’ i ‘Mozambique’.

La col·laboració entre tots dos va ser una anomalia a la carrera de Dylan, que no solia compartir el procés de composició.

Segons l’acord al qual van arribar el 1975, és ell qui figura com a propietari total de les set cançons en què va col·laborar amb Levy, ja que l’aportació d’aquest constaria com una «feina per encàrrec». Amb tot, es va decidir que tindria dret al 35% dels ingressos que generessin aquests temes.

De manera automàtica, durant tots aquests anys la seva família hauria obtingut a través de diverses societats de gestió de drets d’autor els diners corresponents derivats de l’explotació dels temes, ja fos per la seva inclusió en produccions audiovisuals, per la seva reproducció... 

Notícies relacionades

No obstant, la seva família considera que per aquest acord també tindrien dret al percentatge equivalent a l’obtingut per la venda d’aquestes cançons a Universal.

Els representants de Dylan s’han pronunciat al respecte i, en declaracions a Pitchfork, han assegurat que els hereus de Levy, mort el 2004, «han rebut tots els diners que se’ls deuen» i han titllat aquesta reclamació com «un trist intent de beneficiar-se injustament de la recent venda del catàleg».

Temes:

Bob Dylan