IMATGE POLÈMICA

Allau de crítiques a ‘Vogue’ per la seva portada de Kamala Harris

  • La portada de la cèlebre revista mostra la política vestida «massa casual» i amb «la pell aclarida», segons les crítiques

zentauroepp46646758 mrx23  washington  estados unidos   21 01 2019   fotograf a 190121165459

zentauroepp46646758 mrx23 washington estados unidos 21 01 2019 fotograf a 190121165459 / MICHAEL REYNOLDS

2
Es llegeix en minuts

Kamala Harris serà nomenada vicepresidenta dels Estats Units d’aquí pocs dies, però aquest dilluns del que més es parla és de la seva imatge a la portada per a l’edició del mes de febrer de ‘Vogue USA’.

En la instantània per a la cèlebre revista, Harris, de 56 anys, posa somrient amb vestit pantaló, jersei, collaret i esportives Converse davant unes cortines roses i verdes (els colors d’Alpha Kappa Alpha, la germandat de dones a la qual va pertànyer quan estudiava a la Universitat de Howard).

Un posat que està sent molt criticat a internet, ja que molts usuaris opinen que a més d’aclarir-li la pell, el seu estil és lamentable: «Massa casual», d’estar per casa, poc afavoridor i que, sens dubte, no s’ajusta al que hauria de ser el de la primera dona vicepresidenta dels EUA.

«La vicepresidenta electa Kamala Harris està ‘extremament decebuda’ amb la seva portada a la revista ‘Vogue’ que ha sigut durament criticada, però encara espera que serveixi com un senyal que ‘els somnis es poden aconseguir»’, ha revelat una font a l’edició digital de ‘Daily Mail’.

La mateixa font ha confirmat que Harris està d’acord amb gran part de les crítiques d’internet, i està tremendament decebuda amb l’elecció de la portada, malgrat que el seu propi equip va triar el vestuari».

I és que la fotografia en qüestió va originar controvèrsia quan va sortir a la llum aquest cap de setmana, amb centenars d’usuaris a les xarxes socials atacant ‘Vogue’ i la seva editora en cap Anna Wintour, acusant-los de ‘blanquejar’ i de mal vestir la política i advocada amb un estilisme gens afavoridor.

Malgrat que Harris i el seu equip encara no s’han reunit per abordar l’allau de crítiques que està rebent, una font pròxima a la vicepresidenta electa afirma que tots estan «extremament decebuts’ per la foto de portada elegida que apareix a la publicació impresa, tot i que han assegurat que el vestuari que lluu va ser triat pels seus propis estilistes, no per la publicació.

«Harris espera que la reacció entorn de la imatge no li tregui per complet el moment ‘històric’», ha afegit

D’altra banda, el compte d’Instagram de ‘Vogue’ s’ha copat de crítiques per la imatge de la seva portada i els internautes l’han qualificat d’«horrorosa» i «irrespectuosa» per a Harris. Alguns consideren que es tracta d’un pas en fals en la reputació de la revista, que durant molt temps ha sigut acusada de blanquejar i utilitzar imatges poc afavoridores quan presenta dones afroamericanes a la seva portada.

Notícies relacionades

Pel que sembla, a la futura vicepresidenta dels EUA se li va fer una altra foto molt més formal amb un vestit de jaqueta blau cel i aquesta va ser l’elegida de mutu acord, tant pels assessors de la política com per la mateixa editorial.

Les dues instantànies van ser captades per la càmera de Tyler Mitchell, qui el 2018 es va convertir en el primer fotògraf afroamericà a fer una portada per a ‘Vogue’ quan va retratar Beyoncé.