DEGANA DE LA MODA

'Elle' celebra el seu 75è aniversari amb una exposició històrica

La capçalera, que va néixer a França i que avui és global amb 45 edicions internacionals, celebra les seves bodes de diamant amb una mostra de les seves portades, vestits i objectes emblemàtics

montaje car 1200

montaje car 1200

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dissabte, 21 de novembre, es compleixen 75 anys del naixement de la revista ‘Elle’, tota una institució sobre moda. Va ser en aquesta data quan Hélène Lazareff va fer realitat el seu somni de llançar un ‘magazine’ que informés, inspirés, entretingués amb intel·ligència, humor i optimisme, i ajudés la dona de 1945 a trobar el seu lloc al món, «compromesa amb la femenitat i el feminisme, amb espai per a la moda, la bellesa, l’actualitat, l’ecologia i la cultura», tal com ha explicat Benedetta Poletti, directora de l’edició espanyola d’‘Elle’, durant la inauguració de l’exposició que celebra les bodes de diamant de la capçalera. 

Fins al 10 de gener, l’espai CentroCentro de Madrid acull la mostra, un repàs històric amb 140 portades mítiques amb protagonistes com Grace KellyBrigitte BardotAudrey Hepburn i Lady Di fins a d’altres de més contemporànies com la de Penélope Cruz envoltada d’un núvol de plomes, Eva González, «al natural», Miley CirusMichelle ObamaRosalía i Sara Carbonero. Però el viatge al passat també inclou vestits i objectes d’altres dècades que han marcat les tendències en el vestir. Per exemple, el vestit icònic de la portada del 10è aniversari d’‘Elle’ Espanya, accessoris emblemàtics, exemplars originals, dues obres creades per les artistes Laura Millán María Ortega en col·laboració amb les dones nigerianes de la barriada de les Tres Mil Vivendes, a Sevilla...

Audaç, distingit, creativa, influent...

En total, «10 capítols narratius que corresponen als 10 valors que identifiquen la dona ‘Elle’: sensible, apassionada, compromesa, audaç, distingida, creativa, influent, atemporal, positiva i independent», en paraules de Paco Pérez Valencia, director museogràfic de l’exposició.

Nieves Álvarez, en la inauguració de l’exposició ‘Elle, 75 anys al costat de la dona’. / EUROPA PRESS

A la inauguració de la mostra ‘Elle, 75 anys al costat de la dona’ també ha assistit la model i presentadora Nieves Álvarez, protagonista de molts reportatges publicats a la revista. Espectacular amb uns ‘jeans’ culot, unes sandàlies ‘animal print’ de cop de taló i una elegant torera amb unes d’originals solapes, aquest dijous va acaparar totes les mirades una vegada més. «És una capçalera que ha format part de la meva història i del meu dia a dia perquè encara continuo treballant per a la revista, i en el número de desembre ho podrem veure», va explicar la maniquí de 46 anys i actual parella de l’advocat Manuel Broseta, tal com va descobrir la revista ‘Hola’ va descobrir aquest estiu.  

Un visitant contempla les portades històriques de la revista que el 1945 va llançar Hélène Lazareff. ie de foto / EUROPA PRESS

Notícies relacionades

Des del seu llançament fins avui, ‘Elle’ ha evolucionat fins a convertir-se en una marca global. Amb 45 edicions internacionals, és la revista de moda més venuda del món. El número de desembre, un especial aniversari, recull tots aquests èxits amb la ‘supertop’ Christy Turlington en portada embolicada en una boa rosa. El número ‘75 anys de moda, icones, somnis’ inclou, a més, reportatges sobre les cares més conegudes que han passat per la revista, des de Jean Paul GaultierCarla BruniMarion Cotillard fins a Naty Abascal i Sting.

La mostra, oberta al públic i gratuïta, animarà els visitants a participar-hi per convertir-se en protagonistes d’una portada instagrameable que els donarà la benvinguda. 

 

Temes:

Moda