RETROBAMENT AL JUTJAT

La guerra de Bosé i el seu ex pels nens arriba a judici

Nacho Palau, parella del cantant durant 26 anys, reclama que les dues parelles de bessons «estiguin junts i creixin com germans»

zentauroepp55492054 pozuelo de alarc n  madrid   19 10 2020   nacho palau  expar201019173842

zentauroepp55492054 pozuelo de alarc n madrid 19 10 2020 nacho palau expar201019173842 / Zipi

2
Es llegeix en minuts

Miguel Bosé i l’escultor Nacho Palau s’han trobat aquest dilluns al començament del judici per la filiació dels quatre fills nascuts durant la seva relació, dos parells de bessons fruit de la gestació subrogada, dos amb els gens i cognoms d’un pare i dos amb els de l’altre, però criats com germans fins a la separació. Els nens tenen en l’actualitat 9 anys. Els fills biològics de Bosé viuen amb ell a Mèxic, mentre que els de l’escultor segueixen amb ell a Xelva (València). 

A la sortida del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Pozuelo de Alarcón (Madrid), Palau ha respost als nombrosos periodistes congregats que el seu propòsit en el judici és que els nens «estiguin junts i creixin com germans» i que «confia en la justícia» davant aquest cas que podria establir jurisprudència, informa Efe.

«Jo ara estic millor, més tranquil», ha afegit qui va ser la parella de Bosé durant 26 anys després d’assistir a la primera sessió del judici, en què s’ha retrobat amb el cantant i compositor, amb qui va trencar la seva relació fa dos anys i a qui, segons ha explicat, va tornar a veure aquest estiu passat. Mentre que Palau ha respost breument la premsa, Bosé no s’ha deixat veure i ha marxat amagat al seient del darrere d’una furgoneta.

Nacho Palau i Miguel Bosé, quan eren parella. / EUROPA PRESS

Va ser Palau qui va interposar la demanda per la filiació dels seus fills, Ivo Telmo, al considerar que ells i els fills de Bosé, Tadeo Diego, són germans tot i que no comparteixin els mateixos gens ni tinguin els mateixos cognoms, ja que van créixer com a iguals a la mateixa casa i existeix una «filiació afectiva i intencional».

Va ser a través de les xarxes socials que l’artista, de 64 anys, va anunciar el 2012 que havia sigut pare de dos nens per gestació subrogada després de la filtració d’un programa de televisió. Posteriorment, en una entrevista concedida el 2014 a la revista ‘Shangay’, va declarar que en realitat tenia «quatre fills».

Utilitzar els nens

Notícies relacionades

Preguntat per què havia esperat fins a la maduresa per estrenar-se com a pare, Bosé va declarar: «Primer, perquè una carrera com la meva m’exigia entregar-me durant un període a ‘full time’. Segon, perquè no volia fer-ho amb una parella. Així tinc dos fills meravellosos que porten els meus cognoms i que ningú em pot treure. Estic fart de veure com s’utilitza els nens en les separacions, com paguen els plats trencats i pateixen les conseqüències d’una relació que es trenca».

És al final de l’entrevista quan el músic decideix per iniciativa pròpia refer les seves declaracions. «No tinc dos fills, en tinc quatre». «Als set mesos de néixer el Diego i el Tadeo van arribar uns altres bessons, l’Ivo i el Telmo. Molt poca gent ho sabia. Fins ara», va anunciar el músic, que en els anys següents s’hi va referir en successives entrevistes de la mateixa manera.

Temes:

Miguel Bosé