ES PODRÀ VEURE A LA WEB DEL 14 AL17 DE SETEMBRE

Silenci, es grava la 080

«És estranya una desfilada sense públic», assegura una dissenyadora

zentauroepp54757500 gente all that she loves   foto jorroc200904175011

zentauroepp54757500 gente all that she loves foto jorroc200904175011

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

A porta tancada per la Covid, sense cues, sense estretors, sense ‘influencers’, sense cares famoses ni polítics a primera fila, sense premsa curiosa, ni nacional ni internacional..., així s’estan desenvolupant aquests dies al Recinte Modernista de Sant Pau les gravacions de les desfilades, les ‘performances’ o el que sigui que estigui imaginant cada dissenyador per presentar una nova edició, aquesta, virtual, de la 080 Barcelona Fashion, pagada amb diners públics.

«És una sensació molt estranya, suposo que la mateixa que deuen sentir els jugadors de futbol quan surten a jugar i no hi ha públic», compara per telèfon Clara Esteve, fundadora, propietària i directora creativa d’All That She Loves, una firma de roba de bany que va gravar dijous passat la seva intervenció, una dels 21 dissenyadors i marques que estan presents en aquesta edició «rara, molt rara».

«Fins i tot les models comentaven entre elles que està sent molt curiós aquesta vegada, amb les indicacions precises dels tècnics per saber on i com col·locar-se, tal com ho hem estat planificant aquestes setmanes. Però totes tenien moltes ganes de treballar, pensa que des de la primavera, en què es va parar tot, que moltes no havien pogut fer res», afegeix Gemma, que va debutar l’any passat en aquesta passarel·la, amb una desfilada a l’aire lliure, a Marina Vela. El seu fort, per cert, són els estampats ‘tie dye’, el seu toc mediterrani i la confecció de proximitat.

Diferents espais

Els dissenyadors han pogut triar per als seus audiovisuals entre la sala de columnes de les anteriors edicions, on s’havien assegut fins a 600 persones a cada desfilada, els túnels blancs interiors d’aquest espai anacrònic i meravellós i els jardins exteriors.

Notícies relacionades

Un altre veterà d’aquesta passarel·la, Ángel Vilda, al capdavant de Brain&Best, va ser dels primers a gravar i compartir aquell moment ‘backstage’ a les seves Stories d’Instagram. Entre bastidors, amb la roba ordenada i penjada, se’l va poder en el seu medi, amb la cara maquillada, comentant amb la planxadora que li agradava perfumar la roba. «Vull que la roba faci olor dels anys 80 i li poso Poison, de Christian Dior». Ell, per cert, fa doblet i tancarà la passarel·la madrilenya.

Olorar-ho, no, però veure’n el resultat, sí, «fins i tot la salutació final dels dissenyadors» es podrà veure en vídeos de diversos minuts que se n’aniran penjant d’aquí uns dies, del 14 al 17 de setembre a la web oficial 080barcelonafashion.cat.