NOU FORMAT

El musical sobre Diana de Gal·les s'estrenarà a Netflix

Després d'haver-se posposat la seva estrena a Broadway pel coronavirus

zentauroepp54461446 file photo  actors jeanna de waal and roe hartrampf speak at200813084607

zentauroepp54461446 file photo actors jeanna de waal and roe hartrampf speak at200813084607 / Gaia Squarci

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El musical basat en la vida de Diana de Gal·les, que no va poder estrenar-se a Broadway per la irrupció del coronavirus, veurà, no obstant, la llum a la plataforma digital Netflix, on arribarà el 2021, segons han confirmat en un comunicat els seus productors. Serà la primera vegada en la història que un musical es pugui veure per televisió abans de la seva ‘premiere’ oficial a Nova York. I això pot establir també un precedent.

‘Diana: A True Musical Story’ estava a només un parell de setmanes de la seva estrena oficial a la meca del teatre a Nova York i només s’havien fet un grapat de preestrenes en altres ciutats nord-americanes, amb bones crítiques, quan la pandèmia va forçar el tancament de tot el sector d’entreteniment i espectacles de Nova York a mitjans de març, un veritable desastre econòmic per tots els diners que genera i l’activitat que mou a la ciutat dels gratacels.

L’obra arribarà ara primer a Netflix abans de la nova data d’estrena prevista a Broadway, el 25 de maig del 2021, després que l’espectacle hagi sigut gravat al teatre Longacre sense la presència del públic, amb diverses càmeres i amb totes les mesures seguretat.

«Parlem en nom de tota la companyia quan diem que no podríem estar més emocionats de finalment poder compartir aquest xou amb els amants del teatre de tot el món», han assegurat els productors a l’anunci. «Tot i que no hi ha res que substitueixi el teatre en viu, ens honra formar part de l’entreteniment de qualitat que proveeix Netflix als seus subscriptors per tot el món», han afegit. L’espectacle està dirigit pel guanyador d’un Tony (per ‘Come from away’), Christopher Ashley, llibret de Joe DiPietro i música de David Bryan.

El musical de Diana de Gal·les segueix així els passos d’un altre dels grans èxits del musical, ‘Hamilton’, que després d’estrenar-se el 2015 i aconseguir 11 premis Tony va ser gravat amb la idea de ser estrenat en els cines l’any que ve. No obstant, el coronavirus va canviar els plans de Disney, que va comprar els drets de musical, i finalment van decidir estrenar-lo a Disney+ el 3 de juliol passat, cosa que va portar a un augment del 74% de les descàrregues de la plataforma.

Jeanna de Waal és la protagonista de ‘Diana: A True Musical Story’, un paper que ha significat tot un repte per a ella, i no només a nivell vocal. «Dos segons després de veure’t, la gent decidirà si els agrades o no perquè té molt clar el referent de Diana, algú que va ser tan popular i que tots recordem», explicava a la revista ‘People’. 

Notícies relacionades

Ella era una nena quan Diana va morir en aquell fatídic accident de cotxe a París, l’estiu de 1997, però per preparar el seu personatge ha analitzat nombrosos vídeos i documents sobre l’anomenada princesa del poble. A l’obra s’aborda el matrimoni fallit de Diana amb el príncep Carles. De Wall ja ha protagonitzat a Broadway les obres ‘Kinky Boots’ i ‘American Idiot on the Great White Way».