A LES WEBS OFICIALS

Isabel II redueix el cercle familiar

Es desmarca del príncep Andreu i dels ducs de Sussex

zentauroepp51809948 fotodeldia  hillington  reino unido   19 01 2020   la reina 200811120205

zentauroepp51809948 fotodeldia hillington reino unido 19 01 2020 la reina 200811120205 / WILL OLIVER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nou cop d’efecte per reduir el cercle familiar i desmarcar-se del seu fill, el príncep Andreu, i del seu net, el príncep Enric i la seva dona, Meghan Markle. Almenys sobre els papers oficials. I és que Isabel II vol fer tot el possible per netejar la imatge de la família reial britànica.

 

L’últim any han sigut diversos els esdeveniments que han envoltat els Windsor i que han posat en el punt de mira la mateixa reina d’Anglaterra. Els dos més polèmics han sigut l’anomenat ‘megxit’ i tot el que comporta la implicació del príncep Andreu en el ‘cas Epstein’, amb informacions diàries d’un escàndol sexual i d’abús de poder que l’assenyalen directament. 

Així que Isabel II, que aquests dies està de vacances a la seva residència de Balmoral amb el duc d’Edimburg, ha autoritzat una modificació a la pàgina web oficial de la família reial britànica. Fins al moment a la web hi havia dues pestanyes que portaven a les xarxes socials tant dels ducs de Sussex com del príncep Andreu. Ara aquestes pestanyes ja no existeixen. Isabel II ha decidit retirar-les i tan sols ha deixat les que redirigeixen al seu compte oficial i als del seu fill Carles i Camil·la i el seu net Guillem i Kate Middleton. D’aquesta forma ha deixat molt clar quines persones són les que formen part en aquest moment de la institució i per les quals els ciutadans han de valorar-la. 

Notícies relacionades

En els últims dies la reina ja havia tingut algun gest en l’àmbit digital amb què demostrava la seva intenció que Enric, Meghan i Andreu estiguessin com més allunyats de la corona millor. Fa unes setmanes es va eliminar la pàgina web oficial del marit de Sarah Ferguson i a la web de la família reial es va escurçar significativament la biografia d’Enric i Meghan, en què es limiten a dir que són els ducs de Sussex i que tenen un fill en comú anomenat Archy.  Enric i Meghan no poden utilitzar els seus títols ni tampoc perceben diners dels comptes oficials.