ANUNCI EN EL DIA DEL SEU 60è ANIVERSARI

Antonio Banderas: «Tinc coronavirus i espero recuperar-me aviat»

L'actor no va acudir ahir a la nit a la gala Starlite, de la qual era amfitrió

banderas / periodico

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Antonio Banderas ha anunciat que ha donat positiu per coronavirus i que està seguint la quarantena, si bé ha explicat que es troba «relativament bé» i que espera «recuperar-se al més aviat possible».

Aquest anunci es produeix el mateix dia que l’intèrpret malagueny fa 60 anys. «Vull fer públic que avui, 10 d’agost, em veig obligat a celebrar el meu 60è aniversari seguint quarantena a l’haver donat positiu de la malaltia Covid-19», ha assenyalat en un comunicat.

Banderas ha apuntat que es troba «relativament bé, només una mica més cansat de l’habitual» i confia a recuperar-se «com abans millor, seguint les indicacions mèdiques». «Espero que [les recomanacions] em permetin superar el procés infecciós que pateixo i que a tantes persones està afectant al voltant del planeta», ha afegit.

«Aprofitaré aquest aïllament per llegir, escriure, descansar i continuar fent plans per començar a donar significat als meus acabats d’estrenar 60 anys, als quals arribo carregat de ganes i d’il·lusió», ha conclòs.

I és que va sorprendre molt que Antonio no acudís a la gala Starlite, on havia de rebre a més un premi com a ambaixador de l’Organització Mundial del Turisme.

«Antonio Banderas és de les persones més compromeses, generoses i entregades que he conegut mai. Junts hem creat al llarg d’aquests 11 anys la gala Starlite, i si l’Antonio no és aquí és perquè realment li ha sigut impossible, però ell és molt present aquesta nit, ell és el cor de la gala Starlite», explicava Sandra García-Sanjuán, la directora de Starlite. «Hem decidit seguir endavant amb la celebració de la gala per responsabilitat, perquè simplement era inconcebible pensar a aparcar els projectes socials que tenim en marxa».

Aquesta nova edició i precisament per l’alerta sanitària ha sigut molt diferent de les anteriors. D’entrada, l’organització no ha permès l’accés als mitjans per preservar la seguretat dels convidats i molesta sens dubte per les crítiques de dies anteriors pels vídeos que corrien a les xarxes socials d’actuacions com la de Taburete, on no es van respectar les normes i el públic, sense mascaretes, es va atapeir al costat de l’escenari.

La Gala Starlite, no obstant, és una altra cosa, un sopar solidari que reuneix a la Costa del Sol personalitats del món empresarial, social i cultural que recolzen diferents projectes humanitaris, en aquest cas per fer front a la lluita contra la Covid-19. Un sopar amb actuacions solidàries i rifes amb premis que ofereixen diferents patrocinadors. La gala va estar presentada per l’actor Iván Sánchez i va comptar amb les actuacions musicals de la soprano Ainhoa Arteta, d’Abraham Mateo i de Pitingo, que dissabte a la nit havia actuat al mateix escenari amb una llegenda que tornava de nou als escenaris, María Jiménez.

Paula Echevarría, també premiada

«L’objectiu d’aquesta edició, única i responsable amb la situació actual, és ajudar a aconseguir fons que permetin continuar treballant de manera molt directa i amb una alta implicació en diferents projectes d’ajuda», explicava la fundadora i promotora de Starlite, Sandra García-Sanjuán. A més de l’absent Banderas, entre els premiats de la Fundació Starlite hi havia el catedràtic Melchor Álvarez de Mon, que lidera la càtedra amb la Universitat d’Alcalá de Henares creada per la Fundació Starlite per a un estudi d’investigació contra el virus.

L’actriu Paula Echevarría, que el passat 7 l’agost va complir 43 anys com bé ens van recordar ella i el seu nòvio, l’exfutbolista Miguel Torres, a les xarxes socials, també va ser reconeguda per la seva «implicació personal» en nombroses causes solidàries i «la seva vinculació i ajuda constant de manera discreta i absolutament desinteressada» amb associacions com Juegaterapia i la Fundació Cris contra el Càncer. «Em considero molt afortunada, perquè per poc puc fer molt», explicava l’asturiana, amb un vestit rosa paraula d’honor i perles.

Notícies relacionades

Pel ‘photocall’ de la gala de Marbella Starlite Catalana Occident hi van passar, entre molts altres, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; el d’Estepona, José María Urbano, un habitual de la gala; els cantants Miguel Poveda –un habitual d’aquest escenari– i Antonio José; la presentadora Luján Argüelles; la model barcelonina Mireia Lalaguna; l’actriu Loles León, que acaba de celebrar també el seu 70è aniversari; l’empresària Fiona Ferrer, i els periodistes Pepe Navarro i Pedro J. Ramírez, que va assistir-hi amb la seva parella, l’advocada Cruz Sánchez de Lara.

Aniversari anticipat

Antonio Banderas i la seva parella, l’empresària alemanya Nicole Kimpel, ja van celebrar anticipadament els seus aniversaris fa uns dies a la terrassa de la seva casa malaguenya –Kimple va complir 40 anys el passat 30 de juliol– acompanyats d’amics, com la periodista María Casado, a la qual ha fitxat Banderas després de la seva sortida de televisió i amb la qual presentarà els pròxims Goya des del Teatre Soho de Màlaga.