47 anys

Mor el raper nord-americà Malik B., cofundador de The Roots

Aquesta banda va informar sobre la defunció d'aquest músic que és considerat com un dels més influents en l'escena del rap i el hip-hop

malik-b

malik-b

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malik B., raper nord-americà i cofundador de l’influent grup The Roots, va morir als 47 anys, va informar la banda en el seu compte oficial d’Instagram.

«Amb llàgrimes als ulls lamentem informar-los de la mort del nostre germà i membre durant molt temps de The Roots Malik Abdul Basit», va dir el grup aquest dimecres en el seu comunicat.

«Esperem que se’l recordi per la seva devoció a l’islam, la seva carinyosa fraternitat i la seva innovació com un dels rapers més talentosos de tots els temps», va afegir. No es va donar a conèixer la causa de la mort, on va morir ni la data exacta.

La seva trajectòria musical

Tot i que els orígens de The Roots els van protagonitzar Questlove i Black Thought el 1987 a Filadèlfia (els EUA), ben aviat van unir els seus camins dels de Hub i Malik B., per, a poc a poc, passar de ser una sensació en l’escena local a convertir-se en una de les formacions de rap més respectades i seguides de tot el món.

El seu primer disc en el mercat va ser «Organix» (1993), amb el qual van donar a conèixer el seu acostament al hip-hop que brillava, especialment, per recórrer a instruments tradicionals en lloc de bases electròniques i per les clares influències del jazz a tota la seva obra.

Els seus èxits

Notícies relacionades

Encara amb Malik B. en el grup, The Roots va editar «Do You Want More?!!!??!» (1995) i «Illadelph Halflife» (1996), dos discos amb els quals van aconseguir l’èxit a gran escala. L’últim àlbum de The Roots en què va participar Malik B. com a membre de la banda va ser ‘Things Fall Apart’ (1999). Poc després va abandonar el grup.

En la cançó «Water», pertanyent al disc «Phrenology» (2002), The Roots van abordar la sortida de Malik B. deixant entreveure que va estar relacionada amb les addiccions a les drogues del músic. Malik B. va col·laborar posteriorment com a convidat en diversos temes de The Roots, però mai va tornar a ser un integrant a temps complet de la banda.

Temes:

Estats Units