UN ESQUELLOT DE RECORD

L'ovacionada visita de Felip i Letizia a Cantàbria

Els Reis han visitat el Mercat de Bestiar de Torrelavega i la vila marinera de Santoña

zentauroepp54284006 gente200729163116

zentauroepp54284006 gente200729163116 / Juan Manuel Serrano Arce

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis estan acabant la gira per totes les comunitats autònomes que van començar el 23 de juny a les Canàries, per conèixer, de primera mà, les conseqüències que ha provocat la crisi del coronavirus.

Aquest dimecres, Felip i Letizia han visitat Cantàbria. Acompanyats per la Delegada del Govern a Cantàbria, Ainoa Quiñones; i el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, Felip i Letizia han visitat el Mercat Nacional de Bestiar de Torrelavega, on han iniciat un recorregut per conèixer de prop com es realitzen algunes de les transaccions de bestiar. 

Un brillant esquellot

Una de les anècdotes de la jornada ha tingut lloc quan els Reis, mentre contemplaven una exhibició de races bovines, han rebut un original regal: un brillant esquellot de gran mida en el qual s’havia gravat ‘Ses Majestats els Reis d’Espanya’. La campana venia a més adornada amb els colors de la bandera. Felip l’ha recollit de mans dels ramaders i l’ha fet sonar abans d’ensenyar-la a les càmeres. «Sona bé», ha dit llavors la reina Letizia. 

Més tard, han visitat el port i la conservera del grup Consorcio a la vila marinera de Santoña, coneguda per les seves anxoves. En els dos llocs han sigut aclamats pels aplaudiments i crits del públic. Els monarques s’han acostat fins on es trobaven centenars de ciutadans, que els han pogut veure de prop i els han agraït la seva visita.

Un bany de masses

Posteriorment, després de pujar a bord del pesquer ‘Siempre Landera’, atracat al port, han pujat al mirador del port i, a continuació, han acudit a peu a la conservera El Consorcio, que es troba a pocs metres, on s’han tornat a fer un nou bany de masses.

Segons la Casa Reial, en la trobada, els Reis han tingut paraules de gratitud i reconeixement per al sector «avui i sempre». Concretament, Felip ha destacat la rellevància del sector primari durant la pandèmia, on la societat espanyola, segons ha dit, ha «redescobert» la importància d’aquest sector essencial en tota la cadena alimentària que, segons ha reconegut el monarca, ha sigut fundamental per als espanyols.

 Per la seva part, Letizia s’ha interessat per la innovació de petits i mitjans productors a través de la venda directa a internet i per la relació del sector amb les cadenes de distribució.

Notícies relacionades

La visita dels Reis a Cantàbria ha acabat a les 14.45 hores després d’abandonar entre aplaudiments les instal·lacions del grup Consorcio, unes mostres d’afecte que han tornat acomiadant-se amb la mà dels ciutadans.