UN CÒMIC D'OPERACIÓ TORNADA

José Corbacho reviu amb un trasplantament de ronyó donat per la seva germana

«Em sento una persona afortunada amb una segona oportunitat per disfrutar de la vida», afirma l'actor, que patia una insuficiència renal des de fa 40 anys

zentauroepp50968196 jose corbacho200722112847

zentauroepp50968196 jose corbacho200722112847

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

«Em sento una persona afortunada amb una segona oportunitat per disfrutar de la vida», declara José Corbacho, després que aquest dimecres revelés a Instagram que s’ha sotmès a un trasplantament de ronyó, a causa d’una insuficiència renal que li van diagnosticar fa 40 anys.

«Fa dues setmanes que em van fer un trasplantament i ja estic a casa recuperant-me, explica l’actor a El PERIÓDICO. «Em trobo bé, les anàlisis, perfectes, i el ronyó funciona bé», afirma amb tarannà optimista l’artista de l’Hospitalet, de 54 anys.

Primer de tot, Corbacho expressa que està infinitament agraït a la seva germana, la donant del ronyó. «Li dec la vida. La Yolanda és una cosa superior. Ella sempre ha exercit de germana gran, és un encant de dona i una magnífica professora». «Des que m’han operat, pel cap em passen les seqüències que he viscut amb ella com si es tractés d’una pel·lícula», confessa, i fa broma que «ara ja pot dir allò que ‘el germà petit li ha costat un ronyó’, he, he, he». 

El director i guionista, que sempre ha sigut summament discret amb la seva vida privada, reconeix que al principi va dubtar a anunciar a les xarxes el dur repte a què s’ha enfrontat després de lidiar durant anys amb una greu malaltia. «No tenia clar si anunciar la meva operació, però vaig pensar que ho havia de fer. Al cap i a la fi, molts amics i coneguts n’estaven informats i abans que es filtrés la notícia vaig preferir anunciar-la», detalla.

Paraules d’agraïment 

Ara, Corbacho, que ha rebut centenars de missatges d’ànim, vol donar les gràcies als seus seguidors. «Estic satisfet d’haver compartit la notícia, ja que ha servit per ajudar i animar molts malalts que estan pendents d’un trasplantament. Però, sobretot, vull agrair totes les mostres de carinyo rebudes», recalca.

I és que en la seva última publicació a Instagram, l’humorista ha escrit: «Fa tres anys em van comunicar que la meva insuficiència renal crònica em portaria a haver de passar per un trasplantament de ronyó. I aquest moment ha arribat», un emotiu missatge que ha acompanyat d’un vídeo en el qual apareix visiblement més prim, caminant pels passadissos de la clínica.

«Recordo fa 40 anys la meva primera visita a la Fundació Puigvert. Ens va rebre el doctor Puigvert, vestit amb la seva característica corbata de llacet, que em va arrencar un somriure quan explicava que no podia portar corbata perquè sempre acabava ficant-la als flascons d’orina dels pacients que visitava», afegeix el director de cine, que constata així que la seva malaltia ve de molt enrere.

«Al·legat a la sanitat pública»

Notícies relacionades

Finalment, des del seu compte d’Instagram, l’actor aprofita per defensar la sanitat pública. «Toca dir en veu alta que quan convius amb ells cara a cara t’adones de la importància de la nostra sanitat, i en aquests moments més que mai. Ells estan allà, jugant-se la vida, a primera línia, cuidant-nos. A tots, fins i tot als irresponsables que creuen que la salut és una cosa que se’ns dona de per vida, sense adonar-nos que és el que més trobem a faltar quan ens falta. Aquest agraïment és òbviament extensible a tots els hospitals del nostre país. GRÀCIES», ha afegit. Una confessió que acaba amb l’emblemàtic «The show must go on» (L’espectacle ha de continuar). 

Ara, Corbacho, que es recupera a casa amb la seva família, assegura que d’aquí dos o tres mesos podrà «fer vida normal» i potser porta a terme els tres projectes que durant el confinament es va dedicar a escriure: «Un espectacle amb la meva productora, una obra de teatre i una sèrie que presentarà el músic i escriptor Ramón Gener, un viatge per l’amor i la música, conclou. I és que, com ell afirma, «la vida continua».