COMPENSACIÓ

Geoffrey Rush, indemnitzat amb 1,8 milions per assenyalar-lo com a assetjador

Un tribunal condemna Nationwide News per publicar unes peces «irresponsables de periodisme sensacionalista de la pitjor classe»

zentauroepp48287139 file photo  australian actor geoffrey rush reacts as he arri200702152403

zentauroepp48287139 file photo australian actor geoffrey rush reacts as he arri200702152403 / David Gray

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La justícia australiana ha confirmat aquest dijous que el grup mediàtic Nationwide News haurà d’indemnitzar l’actor Geoffrey Rush, que aquest 6 de juliol fa 69 anys, amb una milionària suma de diners per haver-lo difamat el 2017 en una sèrie de publicacions que afirmaven que havia assetjat una companya de feina mentre feia teatre a Sydney.

El ple del Tribunal Federal d’Austràlia va desestimar una apel·lació presentada per Nationwide News, propietària del ‘Daily Telegraph’ i filial de News Corp Australia, contra una sentència emesa el maig del 2019 que obligava la companyia a pagar a Rush uns 2,9 milions de dòlars australians (1,8 milions d’euros), que inclouen la pèrdua d’ingressos ocasionada a l’actor arran de la difamació.

Els tres jutges del ple del Tribunal Federal van assenyalar que no estan «convençuts que hi hagi hagut cap error del jutge» que va examinar el primer procés, a l’estimar que la indemnització podria haver sigut fins i tot més gran, d’acord a la sentència publicada al portal judicial.

L’actor australià, guardonat amb un Oscar per la pel·lícula ‘Shine’ i popular per la seva participació en la saga ‘Pirates del Carib’, va demandar la companyia Nationwide News i el periodista Jonathan Moran per dos articles en què se l’acusava de «conducta inapropiada» amb una actriu no identificada, que van ser publicats el novembre del 2017.

En el procés es va conèixer que la presumpta víctima era l’australiana Eryn-Jean Norvill, que va protagonitzar amb Rush l’obra ‘El rei Lear’ en la Companyia de Teatre de Sydney entre el novembre del 2015 i el gener del 2016 i que assegurava que durant un assaig l’actor va fer gestos lascius sobre el seu cos.

Notícies relacionades

L’actor va argumentar en el procés que no ha treballat des de la publicació dels articles i que, segons els seus advocats, ha perdut uns 5 milions de dòlars australians  (3,1 milions d’euros) en ingressos en tot aquest temps.

L’any passat, el jutge que va examinar el primer procés i va considerar en la seva sentència que els articles publicats «van ser peces insensatament irresponsables de periodisme sensacionalista de la pitjor classe» i va donar la raó a l’actor en la seva demanda. Nationwide News encara compta amb una última apel·lació per provar de revertir la multa.