PERFIL POLÈMIC

Guillem i Kate, contra la revista 'Tatler'

Sota el títol de 'Caterina la Gran', asseguren que el text és «cruel, sexista i vergonyós»

lmmarco47158726 britain s prince william  duke of cambridge and britain s ca200601103338

lmmarco47158726 britain s prince william duke of cambridge and britain s ca200601103338 / SAMIR HUSSEIN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un altre cop de mala gana amb la premsa. Al príncep Guillem i a la seva dona, Caterina (Kate), no els ha agradat l’extens article publicat per la revista ‘Tatler’ sota el títol de ‘Catherine the Great’. (Caterina la Gran) i han decidit intervenir en l’afer amb l’anunci d’una demanda davant els tribunals perquè el consideren un text «cruel, sexista i vergonyós».

La part de l’article que més ha irritat els Windsor, que firma Anna Pasternak i es recolza en declaracions de diverses fonts, són les crítiques als defectes de la futura reina. Sobretot quan fa un paral·lelisme entre la bulímia que va patir la princesa Diana de Gal·les i el físic de Caterina, amb el comentari que està «perillosament prima». També quan, citant una font anònima, es diu que Kate, de 38 anys, «està furiosa» pel suposat augment dels seus compromisos oficials després de la sortida de la família reial dels ducs de Sussex, Enric i Meghan. «Se sent esgotada i atrapada. Està treballant tan dur com un CEO d’alt nivell, obligada a treballar a tota hora, sense gaires vacances», es diu a ‘Tatler’.

L’article aborda, a més, la suposada mala relació entre Kate i Meghan Markle i descriu que van tenir una acalorada discussió prèvia al casament dels Sussex perquè una volia que les dames d’honor, entre elles la petita princesa Carlota, portessin mitges, i l’altra no. Per contra, assegura que la relació de Guillem amb la família de la seva dona no pot ser millor, i fins i tot afirma que està «obsessionat» amb la seva sogra, que és per a ell la mare que mai va tenir després de la mort de Diana.

Falses declaracions

El Palau de Kengsinton, la setmana passada, va emetre un comunicat en el qual assenyalava que l’article «conté una sèrie d’imprecisions i falses declaracions», sense precisar quines. Respecte a la primesa de Kate, assegura: «És una apreciació extremadament cruel i feridora. És fastigós. És sexista i avergonyeix les dones en el pitjor dels casos. També s’assegura que la peça no es va presentar al palau «abans de la publicació».

La revista va respondre assegurant que l’editor en cap, Richard Dennen, recolzava els informes d’Anna Pasternak  i les seves fonts. «Kensington sabia que estàvem treballant en aquesta portada de ‘Caterina la Gran’ fa mesos i els vam demanar que treballéssim junts. El fet que neguin haver-ho sabut és categòricament fals». Diversos periodistes que segueixen les penes de la família reial també han expressat aquests dies els seus dubtes, ja que pensen que els més pròxims a Kate Middleton mai parlarien a un mitjà de comunicació.

Notícies relacionades

Segons el ‘Mail on Sunday’, la duquessa va rebutjar «cortesament» posar per a la portada de la revista ‘Tatler’ el febrer passat. Segons aquest mitjà, el príncep Guillem i Caterina van enviar una carta a la revista exigint que l’article fos eliminat d’internet i, citant una font «pròxima a la reialesa», es diu que el perfil de Caterina «està ple de mentides». «No hi ha cap veritat en la seva afirmació que la duquessa se sent desconcertada per la feina. És absurd i francament equivocat. La duquessa és una dona naturalment tímida que ho està fent tan bé com pot. I conclou: «És irònic que la revista favorita de la reialesa sigui destrossada per ells».

El debat està obert i molts periodistes al Regne Unit es pregunten si s’arribarà a l’extrem adoptat per Meghan i Enric que ha decidit trencar amb alguns tabloides britànics per influir sobre què, com i quan es publiquen informacions sobre ells. El 2017, la revista ‘Closer’ va indemnitzar amb 100.000 euros la duquessa de Cambridge per publicar, el 2012, unes fotos d’ella en ‘topless’.