EL LLISTAT DELS ULTRARICS

'Forbes' treu el títol de «milmilionària» a Kylie Jenner per les seves «mentides»

«Pensava que era una pàgina web amb bona reputació», es defensa ella

lmmarco53577299 file   in this feb  9  2020 file photo  kylie jenner arrives200601132714

lmmarco53577299 file in this feb 9 2020 file photo kylie jenner arrives200601132714 / Evan Agostini

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La revista ‘Forbes’ li ha tret a la menor del televisiu clan de les Kardashian, Kylie Jenner, el títol de milmilionària que li va atorgar per primera vegada el 2019 i que va renovar el 2020 pel que ha anomenat un «entramat de mentides» amb el qual ha exagerat el valor de la companyia que va fundar, Kylie Cosmetics, la mateixa amb la qual acaba d’aterrar a Espanya.

«Similar a l’obsessió durant dècades de l’empresari Donald Trump respecte al seu valor net, els mitjans a què han recorregut els Jenner –incloent-hi invitacions a ‘Forbes’ per visitar les seves mansions o a les oficines dels comptables públics, o fins i tot creant declaracions de la renda probablement falsificades– revela com de desesperats estan alguns dels ultrarics per semblar encara més rics», assegura un article de ‘Forbes’ publicat fa uns dies.

L’article assegura que basant-se en «nova informació» obtinguda, a més de l’impacte que ha tingut la pandèmia del coronavirus sobre el preu de les accions de l’empresa i les despeses del consumidor, Kylie Jenner ja no té els més de mil milions de dòlars que es necessiten per ser considerada una «milmilionària» per ‘Forbes’.

El maig del 2015, Jenner va llançar amb uns 250.000 dòlars una exitosa línia de cosmètics aprofitant la polèmica que havien aixecat les seves operacions d’estètica entre els més joves. Poc després, assenyala el text, les Kardashian van començar una intensa campanya per col·locar Kylie en una de les portades de ‘Forbes’, assegurant que l’empresa de la jove, que llavors tenia 19 anys, havia acumulat 300 milions de dòlars en ingressos en només un any, una cosa «difícil de creure», segons van dir diversos experts que va consultar en aquell moment la revista.

Per això, i per a frustració dels Kardashian, ‘Forbes’ la va situar el 2017 al lloc número 59 de celebritats amb més fortuna després de calcular que havia ingressat uns 41 milions de dòlars. Però després, diuen, altres publicacions, com la revista de moda ‘WWD’ i els mitjans especialistes en economia ‘Fortune’ i CNBC, sí que van donar com a vàlida la xifra dels 300 milions dels Kardashian, sumant uns altres 180 milions de sis mesos més.

Així, l’opinió dels experts va canviar amb el pas del temps, i la xifra de 330 milions en guanys el 2017 van passar a ser «creïbles», per la qual cosa es va donar a Kylie Jenner un valor estimat de 900 milions de dòlars als 20 anys.

El negoci mai ha sigut tan gran

Qualsevol dubte que havia superat els 1.000 milions de dòlars va semblar dissipar-se el novembre de l’any passat, quan el gegant de cosmètics Coty va anunciar que comprava un 51% de Kylie Cosmetics per 600 milions de dòlars, situant el valor de l’empresa en 1.200 milions.

No obstant, quan va passar en mans de Coty, aquesta companyia va començar a informar de beneficis de 177 milions l’any, molt per sota dels 300 milions que els Kardashian havien estat assegurant anteriorment. La reducció de beneficis, que va caure un 62% entre el 2016 i el 2018, és massa pronunciada per ser real, segons els experts consultats per ‘Forbes’.

Notícies relacionades

El més probable, assenyala l’article, és que «el negoci mai fos tan gran per començar, i els Jenners han estat mentint sobre això des del 2016, incloent-hi haver fet que el seu comptable presentés números falsos en la declaració de la renda. [...] Tot i que no podem provar que aquests documents siguin falsos (tot i que és probable), el que sí que és clar és que la gent de Kylie ha estat mentint».

La reacció de l’empresària i ‘influencer’ no s’ha fet esperar: «Pensava que aquesta era una pàgina web amb bona reputació», va dir a les xarxes socials amb referència a ‘Forbes’. «Tot el que veig són afirmacions inexactes i suposicions que no han sigut provades. Mai he demanat cap títol ni he mentit per aconseguir-ho. MAI. I punt», va concloure. 

Temes:

Forbes