CANVIS A TVE

Xabier Fortes tornarà la pròxima temporada a 'La noche en 24'

L'horari de 'Los desayunos' quedarà integrat a la nova franja matinal, que presentarà Mónica López

lmmarco53456845 gente el presentador xabier fortes200518160110

lmmarco53456845 gente el presentador xabier fortes200518160110

1
Es llegeix en minuts

Més moviments a TVE. El periodista Xabier Fortes tornarà la pròxima temporada a dirigir i presentar ‘La noche en 24’, un espai del Canal 24 Horas que ja va conduir durant la temporada 2011-2012. Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns la corporació pública, que ha detallat que Fortes substitueix Marc Sala, que continuarà vinculat a RTVE amb nous projectes professionals.

Durant les dues últimes temporades, Fortes ha dirigit i presentat l’espai matinal d’entrevistes i anàlisi ‘Los desayunos de TVE’, que feia una mitjana d’un 13,6% de quota i 316.000 espectadors, el resultat més elevat en quota des de fa vuit temporades i el màxim en espectadors des d’en fa sis. 

Malgrat això, la pròxima temporada, l’horari de ‘Los desayunos de TVE’ quedarà integrat a la nova franja matinal, que presentarà Mónica López, que al seu torn substitueix María Casado, que ja es va acomiadar de ‘La mañana’ de La 1. Casado, que és president de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió, «es dedicarà a altres comeses professionals a RTVE», segons el mateix ens públic.  

Ja abans, RTVE havia decidit prescindir d’un altre presentador estrella de la cadena i del seu programa, en aquesta ocasió d’‘A partir de hoy’, l’espai conduït pel fugaç exministre de Cultura i presentador Máximo Huerta, l’espai del qual va ser eliminat de la programació. 

Notícies relacionades

Fortes (Pontevedra, 1966) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense i ha desenvolupat tota la seva carrera professional a TVE, a la qual es va incorporar el 1990. Té una llarga experiència com a editor i presentador d’informatius i com a conductor d’espais de debats i entrevistes. A més, ha fet una dotzena de documentals de variada temàtica.

Ha sigut editor i presentador d’informatius territorials de TVE a Galícia i director del Centre Territorial. El 2011 va assumir la direcció i presentació de ‘La noche en 24 horas’. Ha sigut guardonat amb el Micròfon d’Or i el premi Ondas per la seva trajectòria professional a TVE.

Temes:

TVE