TRASLLAT VIRTUAL

La pròxima cita amb la moda del 080, al setembre i digital

La Valmont Barcelona Bridal Fashion Week es trasllada al setembre amb una fórmula mixta

lmmarco48823400 graf5360 barcelona 27 06 2019 un modelo desfila con una 200518132912 / Marta Perez

lmmarco48823400 graf5360  barcelona  27 06 2019   un modelo desfila con una 200518132912
lmmarco47889770 grafcat7879  barcelona  25 04 2019   la firma rosa clar  pre200518133020

/

2
Es llegeix en minuts
Lusi Miguel Marco

Era només qüestió de temps que arribés l’anunci per part de la Generalitat del trasllat d’una nova edició de la 080 Barcelona Fashion, la número 26, a altres dates més convenients per la pandèmia del coronavirus. Finalment, la cita prevista en principi per a finals de juny salta al mes de setembre, del 14 al 17. 

I no hi haurà cues ni aglomeracions per assistir a les desfilades que des d’uns anys se celebren al Recinte Modernista de Sant Pau.  Serà tot en format digital, com ja han anunciat altres setmanes de la moda a nivell internacional. 

La passarel·la 080, organitzada a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha tingut fins ara dues edicions a l’any en un escenari estable com el Recinte Modernista de Sant Pau, on, en paral·lel a les presentacions d’una trentena de dissenyadors i firmes de moda, es realitzava també una altra sèrie d’accions, com un ‘showroom’ per a compradors i un mercat ambulant amb diferents firmes comercials de complements de moda. 

En l’última edició la fórmula de la desfilada tradicional es va combinar amb la presentació de col·leccions càpsula en altres formats. Els organitzadors han anunciat que pròximament s’obrirà la convocatòria amb les condicions i requisits per a la participació de dissenyadors i marques de moda en aquesta edició.

I les núvies, entre el 4 i el 10 de setembre

A finals de la setmana passada també es va anunciar que la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, la gran fira de moda nupcial que s’havia d’haver celebrat a l’abril, trasllada la seva 30a edició del 4 al 10 de setembre. En aquest cas, serà un cita híbrida, amb espais presencials al recinte de Fira de Barcelona, però amb una nova proposta que sumarà a l’espai físic una plataforma digital.

Es tracta, assegura en un comunicat la directora de l’esdeveniment, Estermaria Laruccia, «d’un model adaptat a la situació generada per la pandèmia, que neix amb la voluntat d’arribar a una audiència global que facilita l’accés al màxim nombre de dissenyadors, marques, compradors, mitjans de comunicació i prescriptors de diferents països del món».

Aquest nou format oferirà les desfilades en un entorn digital i una part comercial que combinarà la participació presencial, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, amb la virtual i interactiva, accessible des de qualsevol part del món. Un model mixt que sembla que no serà una cosa conjuntural, sinó que s’imposarà de cara a edicions futures. 

«Aquest model ens permet integrar el millor del món digital amb el físic, escurçar distàncies i ampliar els contactes i interaccions per dinamitzar el negoci a nivell internacional sense renunciar a l’experiència, les emocions, la creativitat, la innovació i el talent, pilars bàsics del món de la moda nupcial», explica Laruccia.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Jesus Díez, president de VBBFW i propietari de la firma Jesús Peiró, assegura: «La cita internacional de la moda ‘bridal’ torna innovant i transformant-se per donar recolzament a un sector que necessita reprendre la seva activitat comercial. En aquest sentit, la celebració del certamen és una eina més necessària que mai per contribuir a l’impuls d’aquesta indústria en un moment tan complex com el que estem vivint». 

La Valmont Barcelona Bridal Fashion Week serà el primer del calendari d’esdeveniments que Fira de Barcelona preveu reprendre durant l’últim quadrimestre de l’any.