Les hores baixes de Blas Cantó: «Necessitava parar»

Després de tancar el seu compte de Twitter per les crítiques explica que pateix ansietat

zentauroepp53151014 12 02 2020 blas cant  cierra su cuenta de twitter tras el ac200420105207

zentauroepp53151014 12 02 2020 blas cant cierra su cuenta de twitter tras el ac200420105207 / MARIA VILLANUEVA EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

No tot sempre surt com un vol. I situacions com les que estem vivint ens posen a tots a prova. És el cas de Blas Cantó, que havia de complir el seu somni de representar Espanya a Eurovisió el pròxim 20 de maig. Ho tenia tot preparat i assajat per viatjar a Rotterdam i defensar la seva cançó ‘Universo’. Però la cancel·lació del certamen per la pandèmia i la incertesa d’haver d’esperar un any més per poder pujar a un escenari, avui transformat en un hospital de campanya, li estan passant factura.

L’artista murcià s’ha sincerat en una carta a Instagram –aquesta finestra segueix oberta– en què expressa els seus sentiments i relata com es troba després del revés sofert i d’haver de tancar el seu compte de Twitter per les crítiques rebudes per no haver donat la cara, la setmana passada, en una ‘preparty’ d’Eurovisió que s’havia de celebrar de forma virtual i que ell havia de presentar. 

«Hola, família. Volia fer un vídeo explicant la meva situació actual, però encara no em veig amb forces per fer un monòleg davant d’una càmera, no se m’ha donat mai gaire bé, potser per això vaig recórrer a la música per verbalitzar els meus sentiments», comença explicant.

No puc pensar amb claredat

«L’únic en què he destacat des que era nen ha sigut cantant. Somiava interpretar a grans escenaris, vaig passar per concursos que em feien somiar en gran i, un dia, un d’aquells somnis es va fer realitat: Eurovisió. Tan real com el vestit de la Ventafocs... però en algun moment van tocar les dotze i jo ni me’n vaig adonar. El meu cor es va trencar en mil trossos i vaig tornar al punt d’inici».

El vocalista del grup Auryn, de 28 anys,  se sent desbordat. «Per més que provo de pensar què passarà el 2021, és tanta l’angoixa que sento ara que no puc pensar amb claredat. Tot això va passar fora de casa meva, i com tantes persones que estan passant pel mateix, la sensació d’aclaparament va ser cada vegada més gran. Aquest estat d’angoixa va venir seguit d’insomni, mal humor, tristesa, faves a la pell, afonia, formiguejos a les mans, dificultat respiratòria, marejos... «Durant uns dies assegura que va poder anar complint amb tots els comprosimos, fins que va haver de fer marxa enrere per la salut. «Vaig suplicar als meus representants que cancel·lessin tot el que havia de fer. Aquesta situació estava acabant amb mi. Necessitava parar».

«Després van venir les excuses. Que si mala connexió d’internet, que si falta de mitjans.... tot per no saber com encaixar un problema que em passa des de la meva anterior etapa en el grup i que aquest confinament ha fet aflorar», escriu referint-se a la seva etapa en el grup Auryn. 

Notícies relacionades

«Per tot això, sento moltíssim no haver pogut complir amb la Pre-Party d’Eurovision Spain, en què només vaig arribar a dir dues frases, a petició del director de la gala. Tampoc amb més de la meitat de la promo del ‘single’ de la meva adorada Pastora Soler ( es diu ‘Mi luz’). I el que em fa més mal: el sofriment que causa a la meva família, amics, fans i companys de feina», es disculpa. 

«Sé que ens en sortirem, i que aquells que com jo, pateixen el mateix, seran lliures i tornarem a respirar amb normalitat. Queda molt poc. I cantaré.... cantaré... Gràcies. Sincerament, Blas», conclouo.