HINDÚ I BARBACOA

Spielberg envia menjar a l'hospital

Agraeix en una nota la feina als «herois en primer línia»

zentauroepp41793591 files  in this file photo taken on january 10  2018 us film 200406161742

zentauroepp41793591 files in this file photo taken on january 10 2018 us film 200406161742 / DANIEL LEAL-OLIVAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cineasta Steven Spielberg està encarregant menjar per als metges i infermers de l’hospital més pròxim a les oficines de la seva productora a Los Angeles, ciutat a què recentment ha donat 500.000 dòlars (uns 462.000 euros) per fer front a la crisi del coronavirus.

Els professionals del centre mèdic Providence Saint Joseph estan rebent en els últims dies plats amb dinars i sopars enviats per la companyia de Spielberg, Amblin Entertainment, segons revelen unes fotografies publicades al portal ‘TMZ’, mitjà especialitzat en notícies sobre famosos.

D’acord amb el seu testimoni, els plats –de menjar hindú i barbacoa– han arribat amb una nota que agraïa la tasca dels «herois en primera línia».

Fa uns dies, el director de ‘Parc Juràssic’ va donar 500.000 dòlars (462.000 euros) a l’Ajuntament de Los Angeles per afrontar les despeses derivades de la compra d’equips mèdics i de prestar atenció a menors i avis vulnerables per aquesta crisi sanitària.

L’alcalde de la ciutat californiana, Eric Garcetti, ha confirmat la contribució de Spielberg, amb companys de Hollywood, com el president executiu de Disney, Bob Iger, i el productor Jeffrey Katzenberg.

De fet, Iger ha renunciat al seu salari a partir de l’abril per reduir l’impacte que la crisi del coronavirus està tenint sobre l’empresa, que ha tancat els parcs temàtics, ha cancel·lat estrenes de cine i ha ajornat els rodatges.

Els gestos de Spielberg i Iger són un engranatge més en la cadena d’accions solidàries que diverses celebritats estan impulsant per provar de mitigar els efectes del Covid-19. Per exemple, Madonna acaba de donar un milió de dòlars (925.000 euros) a la fundació de Bill i Melinda Gates, que ha creat una divisió per investigar sobre la malaltia.

Notícies relacionades

També l’estrella del country Dolly Parton ha entregat un altre milió a la recerca liderada per la Universitat de Vanderbilt (Tennessee, EUA).

Per la seva banda, l’Acadèmia de Hollywood, la institució que cada any organitza els Oscars, ha anunciat que crearà un fons de 6 milions de dòlars (5,5 milions d’euros) per ajudar els treballadors de la indústria del cine, sector que ha abaixat la persiana per complet a causa de la pandèmia del coronavirus.