El milionari David Geffen, criticat per confinar-se al seu megaiot

El productor de cine s'ha refugiat a bord del 'Raisin sun'

zentauroepp53001473 file photo philanthropist david geffen speaks to graduates 200403163652 / Mario Anzuoni

zentauroepp53001473 file photo  philanthropist david geffen speaks to graduates 200403163652
zentauroepp6360989 valencia 21 5 07  32 americas cup  el equipo bmw oracle pasa200403171156

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les coordenades: David Geffen, un dels homes poderosos de Hollywood, el creador dels estudis de cine DreamWorks. Edat: 77 anys. Patrimoni: uns 8.000 milions d’euros segons la revista ‘Forbes’. I entre les seves moltes possessions, un dels megaiots privats més grans del món, el ‘Raisin sun’, el mateix amb el qual ha navegat pel Carib i el Mediterrani amb famosos convidats com Paul McCartney, Tom Hanks, Bruce SpringsteenOprah Winfrey i els Obama. El mateix en què s’ha confinat aquests dies. I presumir de iot no és el més apropiat aquests dies de desgràcia mundial.

«La posta de sol ahir a la nit. Aïllat a les illes Granadines, evitant el virus. Espero que tots estigueu bé», escrivia a les seves xarxes, al costat d’una imatge del barco presa a vista d’ocell. L’embarcació, construïda el 2004, amb un cost de 400 milions de dòlars, té 138 metres d’eslora, amb cinc pisos, amb 82 habitacions i gimnàs, celler de vins, una sala privada de cine amb pantalla gegant i una pista de bàsquet. Ha fondejat davant Capri, Cannes, Mallorca, València, Màlaga i  les estrelles es barallen per pujar-hi a bord.

No és l’única foto que ha publicat i que ha causat indignació. Els comentaris han sigut tan feridors cap a Geffen que ha tancat el seu fins ara públic perfil d’Instagram. A més, l’aïllament a bord d’un iot pot convertir-se en una cosa perillosa, sobretot quan el ‘Raising Sun’ requereix una tripulació de 45 persones. I molts ports del Carib estan tancats.

Notícies relacionades

«¡Déu meu, ajuda el país a aconseguir respiradors, mascaretes per als nostres treballadors sanitaris i el material sanitari que necessiten! O no, res, queda’t al teu maleït barco pujant fotos a Instagram. Això és vergonyós i grotesc», ha escrit Meghan McCain, la filla del senador John McCain.

Nascut a Brooklyn d’una família d’immigrants jueus, David Geffen va començar treballant com a agent de talents i va anar creixent fins a arribar a fer-se un nom a Hollywood i assolir una fortuna que el col·loca entre els 200 homes més rics del món, segons la revista ‘Forbes’, que el situa al lloc 187è dels milmilionaris més rics del món, amb una fortuna valorada en uns 8.000 milions d’euros, repartida en participacions empresarials, inversions immobiliàries i una valuosa col·lecció d’art. Geffen, que viu a Malibú, té també apartaments a Manhattan, una mansió als Hampstons i a Beverly Hills.

Temes:

Forbes