DURANT LA PANDÈMIA

Eva Longoria, Olivia Wilde i Marcia Cross protagonitzen una campanya per sensibilitzar sobre la violència de gènere

La iniciativa és del fotògraf i activista milanès Alexsandro Palombo

zentauroepp52986789 gente campa a contra la violencia domestica lisa edelstein y200331185929

zentauroepp52986789 gente campa a contra la violencia domestica lisa edelstein y200331185929

1
Es llegeix en minuts

Ja ho han advertit les autoritats. El confinament per evitar la propagació del virus Covid-19 ha tancat moltes dones víctimes de violència de gènere amb els seus agressors sota el mateix sostre, un aïllament que pot ser letal. Per a elles la pandèmia és doble: la malaltia i els abusos físics i psicològics. Acabar amb aquesta xacra és tasca de tota la societat.

«És la nostra responsabilitat estar atents. Hem d’informar la policia immediatament per ajudar totes les dones que es veuen obligades a quedar-se a casa amb els seus torturadors i tenen molta por d’informar-ne. «El silenci ens fa a tots culpables», assegura el fotògraf i activista milanès Alexsandro Palombo. 

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta situació, l’artista ha presentat ‘Fighting for life’ (Lluitant per la vida), una campanya de conscienciació contra la violència domèstica protagonitzada per les parelles de celebritats Lisa Edelstein i Eva LongoriaOlivia Wilde i Teri Hatcher i Jennifer Morrison i Marcia Cross.

Notícies relacionades

En les imatges una d’elles representa el personal sanitari que lluita contra la pandèmia, mentre que l’altra és una dona amb ferides i contusions que reflecteix la realitat de les milers de víctimes que estan obligades a quedar-se a casa amb homes violents durant la tancada provocada pel coronavirus.

La implicació d’aquest artista milanès per frenar la pandèmia no és nova. Fa uns dies va caricaturitzar diversos polítics i ‘royals’ europeus com a personatges de la mítica sèrie ‘The Simpsons’ per conscienciar la població sobre la importància de quedar-se a casa durant la quarantena. Igual com en aquesta ocasió, el dibuixant italià va compartir en el seu Instagram les imatges sota les etiquetes #yomequedoencasa, #stayathome i #protecttheelderly (protegim els grans).