mític establiment madrileny

Lucio Blázquez, amo de Casa Lucio, ingressat amb pneumònia

Avilès de naixement, el 1974 va obrir el popular restaurant famós pels seus ous trencats

zentauroepp52968950 lucio bl zquez200330114804

zentauroepp52968950 lucio bl zquez200330114804
zentauroepp52968949 lucio bl zquez200330114815

/

1
Es llegeix en minuts

Lucio Blázquez, que va convertir en un «luxe» els modestos ous trencats a Casa Lucio (Madrid), està ingressat en un centre hospitalari de la capital afligit de pneumònia, segons han informat aquest dilluns Efe fonts pròximes a la família. Amb 87 anys, el febrer passat ha perdut després d’una llarga malaltia la seva dona, María del Mar García, amb qui estava casat des de feia 59 anys i amb qui va tenir tres fills, avui al capdavant del negoci familiar, que va augmentar amb l’obertura de la taverna Los Huevos de Lucio, també a la castissa Cava Baja madrilenya. 

Notícies relacionades

Avilès de naixement, el 1974 va obrir Casa Lucio, on va tenir, segons va reconèixer en una entrevista amb Efe, l’«atreviment» de portar a la carta d’un restaurant un plat millorat de la seva àvia: ous trencats. «Llavors semblava una cosa de pobres, per omplir-te sucant pa, i ara és un luxe», que han assaborit premis Nobel, reis, presidents, futbolistes, actors, cineastes, escriptors i turistes.

Al llarg de la seva àmplia trajectòria com a taverner ha rebut múltiples reconeixements, com el premi Embaixador de Madrid, atorgat per la Comunitat Autònoma, i el que l’Acadèmia Madrilenya de Gastronomia li va concedir al Plat Castís per la seva emblemàtica font d’ous ferrats amb patates.

Temes:

Restaurants