SEGONS FONTS PRÒXIMES A PALAU

Isabel II va estar a Buckingham amb personal infectat

Un dels membres del servei va donar positiu en la prova de coronavirus mentre la reina era a Buckingham

zentauroepp52850519 gente200323161846

zentauroepp52850519 gente200323161846 / Aaron Chown

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant de la crisi generada per la pandèmia de coronavirus, Isabel II va abandonar el palau de Buckingham fa una setmana i es va traslladar a la seva residència de Windsor per estar més protegida.

Felip d’Edimburg, que era a casa seva, a Sandringham, també va viatjar fins a la residència amb la seva dona. Ho va fer en helicòpter, després del tancament anticipat del palau de Buckingham.

 

Lluny del focus d’infecció

Les explicacions que es van donar en aquell moment deien que la residència de la monarca era al centre de Londres i el nombre de treballadors d’allà era molt més elevat que a Windsor, amb la qual cosa les probabilitats d’un contagi eren més elevades. Com a mesura de prevenció, Isabel II es va allunyar d’aquest possible focus d’infecció.

Però aquest dilluns, ‘The Sun’ revela els motius de la precipitació del trasllat de la reina. Segons el diari, una font pròxima a membres del personal de Buckingham ha assegurat que un dels empleats de la residència d’Isabel II es va encomanar de coronavirus mentre la monarca encara era allà, abans que viatgés a Windsor.

«El palau té 500 membres de personal, per la qual cosa, com qualsevol lloc de treball, no és inconcebible que es vegi afectat en algun moment», apunta la font.

Notícies relacionades

De moment es desconeix si l’empleat contagiat va tenir contacte directe amb la reina, però des de palau asseguren: «D’acord amb l’orientació adequada i els nostres propis processos, hem pres les mesures necessàries per protegir tots els empleats i persones involucrades».

Mentrestant, la monarca es mostra ferma en els missatges que llança a la població, en els quals no falten paraules d’ànim i mostres de fortalesa tant per part d’ella com de tota la seva família. «Molts de nosaltres necessitarem trobar noves maneres de mantenir-nos en contacte els uns amb els altres salvaguardant la seguretat dels nostres éssers estimats. Estic segura que estem a l’altura d’aquest desafiament», va afirmar. «Poden estar segurs que la meva família i jo estem preparats per exercir el nostre paper», conclou.