CONFESSIONS DE L'ESTRELLA

«¡Que estúpid!»: Carlos Vives i l'«estirada d'orelles» d'una de les seves filles per ser «masclista»

El cantautor colombià explica com la seva família l'ha ajudat a «desaprendre» vells conceptes de gènere

GRAF866. MADRID, 11/12/2017.- El compositor y cantante colombiano Carlos Vives, durante una entrevista con Efe en la que, al preguntarle por su relación con Maluma, ha reconocido: Con él me veo en actitud de papá. Con Maluma comparte agente, oficina de representación, tiempo, espacio y también su misión como coach en el programa de televisión La Voz México, por lo que considera que no está lejos el día en que ambos tracen una colaboración vocal. EFE/Alvaro Sánchez

GRAF866. MADRID, 11/12/2017.- El compositor y cantante colombiano Carlos Vives, durante una entrevista con Efe en la que, al preguntarle por su relación con Maluma, ha reconocido: Con él me veo en actitud de papá. Con Maluma comparte agente, oficina de representación, tiempo, espacio y también su misión como coach en el programa de televisión La Voz México, por lo que considera que no está lejos el día en que ambos tracen una colaboración vocal. EFE/Alvaro Sánchez / Álvaro Sánchez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’artista colombià Carlos Vives (58 anys) és pare de quatre fills: dues dones i dos homes, que no només l’han canviat «per a millor» i l’han impulsat a explorar la millor manera de criar-los, sinó que l’estan portant a «desaprendre» conceptes quant a l’educació segons el sexe de cadascun.

Durant una entrevista amb Efe a Miami, on és un dels ‘coach’ del ‘reality’ ‘La voz US’ i ha presentat el seu més recent senzill ‘No te vayas’, el cantautor ha admès que li ha tocat canviar molts conceptes i que, algunes vegades, ha rebut alguna «estirada d’orelles» per part de les seves filles Lucy, de 24 anys, i Elena, d’11.

«Estava l’altre dia veient el meu fill Pedro, que té 8 anys, jugant amb uns amics i sense adonar-me’n vaig i els dic: Mira, mira no et portis com una nena. I de sobte em tombo i veig que l’Elena era darrere meu mirant-me», ha explicat Vives mentre es tapava la cara.

Cultura masclista

La nena el va preguntar «¡Ah sí, no et portis com una nena!, ¿Què és portar-se com una nena?», ha recordat l’artista, que admet que es va sentir «dolentíssim», ja que fa un esforç per controlar aquestes coses que va aprendre socialment i que sap que són producte de la cultura masclista.

«Li vaig dir: tens tota la raó. No ho tornaré a fer. Que estúpid», ha revelat.

El guanyador de 2 Grammy i 14 Latin Grammy també ha confessat que la seva filla l’hi va dir amb una elegància que va fer que s’adonés que «som inferiors».

Les dones «són superiors»

«Tot el temps estem desaprenent, perquè les dones ens donen una lliçó. Són superiors», ha recalcat el colombià, casat amb l’exreina i empresària colombiana Claudia Helena Vázquez des de l’any 2008.

«Els homes tenim molt a aprendre en aquest sentit, fins i tot els que vam ser criats per dones i homes que creien en l’equitat de gènere i en el respecte», ha expressat Vives al reflexionar sobre els valors que li van transmetre els seus pares sobre això.

«El meu pare sempre va ser un feminista, i ho entenc perquè la meva àvia era la que prenia totes les decisions en la seva família. El meu pare va ser un superpare, calmat, perquè sabia que totes les decisions importants les prenia la dona. El meu pare sempre va ser molt bon home», ha recordat.

Notícies relacionades

A més de Lucy i ElenaVives és pare de Carlos Enrique i Pedro.

Tant ell com la seva dona són activistes a favor de les comunitats desprotegides i els més vulnerables al seu país. 

Temes:

La Voz Masclisme