'Miss international queen'

Una mexicana guanya el concurs de bellesa trans més important del món

Valentina Fuchaire es va emportar el premi del certamen enmig de mesures especials pel coronavirus

zentauroepp52672360 miss international queen 2020 winner mexico s valentina fluc200309191253

zentauroepp52672360 miss international queen 2020 winner mexico s valentina fluc200309191253 / MLADEN ANTONOV

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Dissabte passat 7 de març, la mexicana Valentina Fluchaire va ser coronada guanyadora del certamen de bellesa transgènere més gran del món, el concurs Miss International Queen 2020, a Tailàndia.

El certamen celebrava el 15è aniversari i, tot i que Tailàndia es va guanyar la reputació de ser un país amb una actitud relaxada respecte a la diversitat de gènere i sexual des que va despenalitzar l’homosexualitat el 1956, els activistes del país asseguren que el col·lectiu LGBT+ pateix discriminacions a escoles, llocs de treball i institucions de salut, i són sovint rebutjats per les seves famílies.

Fluchaire va parlar del seu triomf com una victòria per a totes les dones transgènere de Llatinoamèrica: «Això és per vosaltres, tot això ho he fet per vosaltres».

Les finalistes Ruethaipreeya Nuanglee de Tailàndia i Ariella Moura del Brasil besen la nova Miss International Queen, la mexicana Valentina Fluchaire. / REUTERS

Mesures especials pel coronavirus

Tot i que el certamen Miss International Queen 2020 finalment es va celebrar, a diferència de molts esdeveniments cancel·lats a tot el planeta des que el coronavirus es va expandir, l’audiència va ser considerablement més petita que la dels anys anteriors.

Així mateix, la sala d’esdeveniments en la qual es va celebrar el certamen, a la ciutat de Pattaya, va ser desinfectada el dia anterior per un equip de neteja. A més, es va comprovar la temperatura de totes les concursants abans que sortissin a l’escenari als seus glamurosos vestits.

Notícies relacionades

Tailàndia va ser el primer país després de la Xina a detectar una infecció pel nou coronavirus, però amb només 50 casos detectats ha deixat d’estar en la llista dels 20 països més mal afectats pel virus.

Amb el número d’infectats reduint-se també en la Xina, la concursant xinesa va valorar els esforços realitzats per parar el contagi del virus. «Estic molt orgullosa del meu país. És com una lliçó per a tothom, per al planeta, sé que el podrem vèncer» va assegurar la concursant.

Temes:

LGTBI