ENTREVISTA EN BUZZFEED

Una model acusa l'actor Timothy Hutton d'haver-la violat quan tenia 14 anys

El guanyador de l'Oscar per 'Gent corrent' el nega i assegura en un comunicat que Sera Johnston només vol extorsionar-lo i treure diners

5670700 59

5670700 59 / 2005©Matias Nieto (2005©Matias Nieto)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona canadenca ha acusat l’actor nord-americà Timothy Hutton, guanyador de l’Oscar per ‘Gent corrent’ (1980), d’haver-la violat quan era una nena de 14 anys.

El portal Buzzfeed ha publicat una extensa entrevista en la qual l’exmodel Sera Johnston detalla la seva acusació en contra de l’intèrpret per una violació que va tenir lloc presumptament el 1983 a Vancouver (Canadà).

Timotty Hutton, per mitjà d’un comunicat divulgat pel seu advocat i que recullen mitjans especialitzats com ‘Deadline’, ha rebutjat «completament i inequívocament» el testimoni de Johnston i assegura que no passarà ni un minut més dignificant aquestes acusacions ja que són evidentment falses» i «estan dissenyades» només per extorsionar-lo i aconseguir diners.

Objecte d’extorsió

«Durant els últims dos anys i mig he sigut objecte de múltiples intents d’extorsió per part d’una dona anomenada Sera Dale Johston per treure’m milions de dòlars», ha comentat l’estrella aquest dilluns a ‘Deadline’, on Hutton també explica que «ella em va amenaçar que si no complia les seves demandes aniria a la premsa». «Mai agredia la senyora Johnston», conclou l’actor, de 59 anys.

Segons les declaracions recollides per Buzzfeed, Johnston estava amb dues amigues adolescents més quan va conèixer tres homes d’uns 20 anys, entre els quals hi havia Hutton.

Van xerrar una estona en un restaurant i, a continuació, els homes els van dir si volien anar de festa amb ells a l’hotel en el qual s’allotjava l’actor. Una vegada allà, sempre segons el relat de Johnston, els homes els van oferir begudes i l’actor es va asseure al costat d’ella.

«Estava acostant-se molt, saps, com apropant-se i acariciant-me les cames i això», explica l’exmodel. «I jo pensava: ‘Crec que això anirà malament’», afegeix.

Johnston afirma que l’actor li deia que «tot aniria bé» mentre li feia petons al coll. Després, l’actor la va portar a la seva habitació, on també hi havia un amic, la va despullar i la va penetrar.

«Va ser extremadament dolorós»

«Em va fer moltíssim mal. Era molt dolorós. Déu meu. Sí, va ser extremadament dolorós. Horrible, horrible, absolutament horrible», recorda Johnston. La noia assegura que l’amic de l’actor li va introduir el penis a la boca.

El portal Buzzfeed ha parlat amb diverses persones a qui Johnston, al llarg dels anys, els ha explicat la seva versió del que va succeir amb Hutton aquella nit.

El 2017, els representants legals de Johnston i Hutton van mantenir trobades per solucionar per la via econòmica aquesta acusació, però finalment la dona va rebutjar arribar a un acord.

Un detectiu darrere del cas

L’any passat, Johnston va parlar amb la Policia de Vancouver i, segons el seu advocat, hi ha un detectiu que està investigant aquest cas.

Un portaveu de la Policia ha manifestat que no poden revelar els noms de presumptes agressors o víctimes de casos així.

Notícies relacionades

En el comunicat, l’actor insisteix: «El que realment està passant aquí és que els intents d’extorsió de la senyora Johnston van fracassar, però va decidir seguir la seva amenaça per anar a la premsa amb la seva història falsa. Quan em vaig adonar d’això, vaig anar a l’FBI, vaig firmar una declaració jurada i vaig presentar una denúncia penal contra ella per extorsió».

A més de ‘Gent corrent’, la carrera de Hutton inclou altres pel·lícules com ‘Taps, más allá del honor’ (1981), ‘Distrito 34: Corrupción total’ (1990), ‘The Dark Half’ (1993), ‘French Kiss’ (1995), ‘Beautiful Girls’ (1996) o ‘La caja Kovak’ (2006).