LA FIRA D'ART CONTEMPORANI

Letizia, de vermell florejat per inaugurar Arco

La Reina tria un vestit midi per a la seva cita amb l'art

lmmarco52515019 graf7806  madrid  27 02 2020   la reina letizia observa una 200227171057

lmmarco52515019 graf7806 madrid 27 02 2020 la reina letizia observa una 200227171057 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Feia dies que les revistes del cor feien conjectures sobre el vestit amb què la reina Letiza acudiria, juntament amb el Rei, aquest dijous, a la 39a edició d’Arco, la fira d’art contemporani que se celebra aquests dies a Madrid. Fins i tot havien encunyat el terme de ‘guaret estilístic’, com explicar que havia reservat aquesta cita per oferir un canvi de ‘look’. I tot perquè l’any passat va sorprendre amb un vestit quimono de cuir i l’anterior amb un vestit vermell bullonat. Tot molt marxós i d’acord amb les peces que s’hi solen exhibir.

Letizia aquesta vegada s’ha mostrat més conservadora i ha recuperat la seva peça fetitxe dels últims mesos: el vestit midi, un disseny de coll arrodonit que se cenyeix a la cintura, confeccionat amb un teixit de flors vermell i negre amb acabat setinat. Es tracta d’una creació de la firma parisenca Maje que encara es pot adquirir a la web de la firma, rebaixat de 275 a 192,5 euros. Ho ha rematat amb un salons en to negre. I un pentinat amb tirabuixons. Del rei Felip només podem dir que portava vestit gris i sabates castellanes amb borles, més clàssic impossible.

Notícies relacionades

La visita dels Reis ha transcorregut com sol ser habitual amb la visita a diversos estands de la fira, en els quals s’han interessat per nombroses obres d’art: des de la peça de granit de Chillida a l’estand de Hauser & Wirth fins a una fotografia de Juan Uslé a la galeria Joan Prats. Amb una menor durada en relació amb altres visites anteriors, al voltant d’una hora, els Reis han arribat a passar molt a prop de la galeria Forsblom durant el seu recorregut, però sense atendre l’obra que allotja ‘Franco no era tan dolent com diuen’. En les dues anteriors edicions, els monarques també van evitar obres polèmiques com ‘Ninot’ de Santiago Sierra i Eugenio Merino i ‘Presos polítics’, de Sierra.

Aquest any, a Arco es reuneixen 209 galeries de 30 països. Entre les obres exposades es pot veure algunes peces de Rachel Valdés, la nòvia cubana del cantant Alejandro Sanz. Pel recinte d’Ifema, obert al públic fins diumenge, s’han deixat veure també Mar Flores, el Cholo Simeone i Carla Pereira i la ‘socialité’ Carmen Lomana.

Temes:

Letizia Ortiz