MODEL DE «DONA ACTUAL»

35 anys, mare i empresària: així és Leonie Charlotte von Hase, la nova Miss Alemanya

El certamen prova de treure's de sobre els estereotips, començant per un jurat exclusivament femení

missalemaniainstagram

missalemaniainstagram

1
Es llegeix en minuts
Efe

Té 35 anys, és mare i empresària. Aquest és el perfil deLeonie Charlotte von Hase, la dona que acaba de guanyar el títol deMiss Alemanya, en un certamen de bellesa que tracta de renovar-se i treure’s de sobre estereotips, començant amb un jurat exclusivament femení.

Mitjans alemanys de tot tipus recullen àmpliament aquest dilluns l’elecció de Von Hase. La victòria de la més gran de totes les guanyadores de Miss Alemanya en els seus 93 anys d’història s’entén com una història dereconeixement a la dona actual i de renovació d’un certamenque en aquesta edició ha elegit ellema ‘Reina de la bellesa interior’.

Von Hase, que va créixer a Namíbia i viu a Kiel (nord d’Alemanya), és llicenciada en Literatura anglesa i treballa com a autònoma en el seu propi portal de venda de moda ‘vintage’. Està casada i té un fill de 3 anys.

 

«No tinc cap ganes de ser la típica ‘miss’. Les meves prioritats no canviaran perquè em donin un paper més», va assegurar aquest diumenge després d’imposar-se a les altres 15 candidates i rebre la corona a l’Europa-Park de Rust (sud-oest d’Alemanya).

No canviarà les seves rutines

De fet, ha avançat que seguirà endavant amb la seva vida i que treballarà només a temps parcial com a Miss Alemanya. Les seves predecessores, a diferència, havien pres un any sabàtic per poder complir amb l’agenda d’actes del títol.

«La bellesa és interior. El caràcter i l’experiència vital són més importants», va assegurar Von Hase en declaracions al diari ‘Bild’.

Notícies relacionades

L’organització del certamen, Miss Germany Corporation (MGC), havia fet en aquesta edició esforços per provar d’acabar amb els clixés que envolten al concurs Miss Alemanya i havia anunciat que buscava a l’«autèntica dona apoderada».

Durant els primers compassos del certamen, el jurat –per primera vegada compost exclusivament per dones– va avançar que buscava una candidata «autèntica», «independent», «cosmopolita», «valenta» i «forta». «La bellesa no és un dels criteris», comenta en el ‘Süddeutsche Zeitung’ la periodista Nadeschda Scharfenberg.